Ontwerp & Advies.

Meer info? Vraag direct uw offerte aan.

Ontwerp & Advies

Wat is de juiste installatie voor in jouw woning? Een cv-ketel of een warmtepomp? Wel of geen zonnepanelen? Het team van Poppe Installatietechniek denkt graag met je mee en geeft persoonlijk advies. Ook in de beginfase van een nieuwbouwwoning kun je een beroep op ons doen. Wij helpen je graag met ontwerpen en zorgen voor transparantie en duidelijkheid.

Wat is de juiste installatie voor nieuwbouw?

De warmtepomp komt steeds meer onder de aandacht. We merken dat velen enthousiast en nieuwsgierig zijn. En een bijdrage willen leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Maar er zijn nog veel vragen. Is de warmtepomp geschikt voor iedere woning? Besparen ze daadwerkelijk veel energie? Welke soorten warmtepompen zijn er? We leggen het uit.

Meer info

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun woningen. Herkenbaar? “Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?” Deze vraag leeft wellicht ook bij jou. Middels een persoonlijke afspraak, informeren we je graag. Een mooi product voor het duurzaam verwarmen van de woning is de lucht-water warmtepomp. In combinatie met zonnepanelen is dit een prachtig product waarmee je ook geen CO2 meer uitstoot. Daarnaast bespaar je flink op de energierekening!

Meer info

Verduurzamen. Waar moet ik beginnen?

We zien dat steeds meer mensen zich verdiepen in het verduurzamen van hun woning. En dat is mooi om te zien, want we staan met z'n allen voor een hele omslag. Een warmtepomp, lage temperatuurverwarming, het gebruik van zonne-energie voor het opwekken van stroom én het verwarmen van water. De mogelijkheden zijn legio. Ken jij de juiste stappen? Wij wel. 

Meer info

Mijn cv-ketel is kapot. Wat moet ik nu?

Een brede coalitie van belangenbehartigers en milieuorganisaties wil binnen drie jaar af van de traditionele cv-ketel. Vanaf 2021 zouden dan alleen nog maar meer duurzame installaties mogen worden geplaatst, zoals een gasketel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of ander duurzaam alternatief. Voor de aanschaf van een nieuwe ketel is het extra raadzaam om je te verdiepen in de mogelijke alternatieven. Vaak is overstappen naar een nieuwere variant, of zelfs een heel andere oplossing, een verstandige keuze. Maar welke keuzes heb je dan precies?

Meer info

Klant aan het woord:
Theo van Duyse

Vier jaar geleden bouwde Theo van Duyse zijn woning op een heel mooi en speciaal plekje in Nieuw-Namen, naast de luchtwachttoren met bunker. Eindelijk, want hij had er tien jaar over gedaan om een bouwvergunning te krijgen. Tijdens de bouw maakte hij al bewuste keuzes voor energiebesparende maatregelen. Nu doet hij daar nog een schepje bovenop.

Zo energiezuinig mogelijk

"Tijdens de bouw hebben we al geprobeerd om alles zo energiezuinig mogelijk te maken. We hebben bijvoorbeeld een zonneboiler en zonnepanelen en vangen regenwater op. Maar een warmtepomp hadden we nog niet." Nu zet hij deze stap alsnog. "Het is de laatste jaren pas echt in opkomst. En zeker nu, met de ontwikkelingen rondom aardgas, dat alleen maar duurder zal worden, leek het me goed om deze investering te doen."

Al ingecalculeerd

Tijdens de bouw had Theo al rekening gehouden met de toekomst. "Destijds hebben we al ruimte ingecalculeerd voor een warmtepomp. Dat is nu een groot voordeel gebleken. We hebben een aparte technische ruimte voor alle apparatuur en een kruipruimte waardoor de leidingen makkelijk naar buiten gelegd konden worden. De buitenunit staat op het plat dak. Ideaal. Verder weet ik niks van de techniek, hoor. Dat laat ik graag aan Poppe Installatietechniek over. Ik heb veel vertrouwen in hun technische kennis en kunde."

Vanzelfsprekend Poppe

Voor Theo was de stap naar Poppe Installatietechniek een logische. "Ik kende Poppe al van vroeger. Eerst Ronny en nu Stefan. Tijdens onze bouw, vier jaar geleden, hebben we ze ook al ingeschakeld voor onze installaties en het sanitair. Ze leveren goed werk en het is prettig dat het een bedrijf uit de buurt is. Als er iets is, kun je meteen bellen. Het was dus voor ons vanzelfsprekend om nu weer bij hen aan te kloppen. Ze hebben opnieuw mooi werk afgeleverd. Vanaf nu zorgt onze warmtepomp voor de (vloer)verwarming en is onze CV ketel alleen nog maar nodig als back-up tijdens extreem koude perioden."

""Zo kunnen we ook een extra bijdrage leveren aan het milieu. Dat heb ik altijd al belangrijk gevonden.""

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes