Verduurzamen met hybride warmtepomp

Geschreven op: 11 september 2023

In de 15 jaar dat Paul Velleman (66) in zijn vrijstaande woning in Hulst woont, heeft hij hier veel aan gedaan. Stap voor stap verduurzaamt hij zijn woning. Inmiddels heeft hij door het team van Poppe Installatietechniek een hybride warmtepomp van Remeha laten plaatsen.

‘Toen ik het huis kocht moest er ontzettend veel aan gebeuren. Terwijl ik er al woonde, heb ik het steeds verder opgebouwd en aangepakt qua duurzaamheid. Mijn woning is er 100% op vooruit gegaan qua isolatie, ik heb zonnepanelen en nu staat er sinds kort ook een hybride warmtepomp van Remeha. Ik ben goed bezig, al zeg ik het zelf!

De keuze voor een warmtepomp

Ik heb de keuze voor deze hybride warmtepomp gemaakt mede omdat ik ook wel eens bij mijn partner op een andere locatie ben. Dit betekent dat mijn huis soms leeg staat. Mijn thermostaat stond standaard op 15 graden, maar eigenlijk kostte dat me geld terwijl ik er niet was. Dit terwijl ik wel zonnepanelen heb. Ik vroeg me af wat ik daaraan kon doen en op dat moment zag ik een advertentie van Poppe Installatietechniek met betrekking tot de Remeha warmtepomp. Ik heb me uitgebreid in deze warmtepomp verdiept en vervolgens contact opgenomen met Poppe Installatietechniek.

Warmtepomp geknipt voor mijn ruimte

Als eerste werd er gekeken of mijn woning geschikt was voor een warmtepomp, welke capaciteit de pomp nodig zou hebben en of dit lukt met mijn zonnepanelen. Dit zag er allemaal gunstig uit, óók in verband met de aanvraag voor een subsidie. Mijn contactpersoon was Chris. Dat is een man die heel rustig overkomt en goed naar je verhaal en wensen luistert. Toen ik deze had verteld, ging hij aan de slag: is het allemaal haalbaar? Hij kijkt wat er verbeterd kan worden, zet het op papier en stelt het aan je voor, zodat je erover na kunt denken. De hybride warmtepomp van Rehema die ik in gedachten had bleek geknipt te zijn voor mijn ruimte. Hij heeft een perfecte prijs-kwaliteit verhouding en ik zie het als een goede investering, op termijn verdien ik mijn geld terug.

Subsidieaanvraag overgenomen

Ook de subsidie trok me aan, maar ik ben niet zo thuis in die aanvragen. Er komt redelijk wat bij kijken. Een van de dames op kantoor heeft dat volledig van me overgenomen. Ik kan hier maar één ding over zeggen: top! Mijn complimenten.

Specialisten

Poppe Installatietechniek heeft zijn monteurs opgedeeld in verschillende groepen, bijvoorbeeld sanitair of warmtepompen. Allemaal specialisten dus. Daardoor leveren ze kwaliteit! Dit merkte ik ook aan de jongens die mijn warmtepomp hebben aangesloten. In totaal zijn ze drie dagen bezig geweest met alles. Op een dag is dat niet te realiseren, alles moet volledig afgesteld en op druk gezet worden. Daarna moet je het uitproberen en laten draaien. Inmiddels draait het perfect.

Transparant en eerlijk

Ik ervaar Poppe Installatietechniek als een fijn bedrijf om een vraag aan te stellen of iets door te laten uitvoeren. Ze luisteren goed naar je en staan altijd voor je klaar, of het nu gaat om het plaatsen van een installatie, een subsidie of om een storing. Ook qua kosten: ze zijn transparant over wat wel en niet binnen mijn onderhoudsabonnement valt. Dat is voor mij heel belangrijk. Als er echt kosten bij komen kijken, dan adviseren ze me over wat ik het beste kan doen. En in het geval van mijn warmtepomp: ze wisten precies wat mijn wens en het volume van mijn woning was. Een goede installateur denkt met je mee en praat je geen ander en duurder apparaat aan. Ik heb een heel goed gevoel bij Poppe Installatietechniek en aan mij hebben ze dan ook een trouwe en loyale klant!’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes