Verduurzamen. Hoe?

Verduurzamen. Waar moet ik beginnen?

We zien dat steeds meer mensen zich verdiepen in het verduurzamen van hun woning. En dat is mooi om te zien, want we staan met z'n allen voor een hele omslag. Onze woningen moeten energiezuiniger worden én in 2050 zelfs energieneutraal zijn. Dit zijn geen vrijblijvende voornemens maar keiharde eisen vanuit het klimaatakkoord.

Ken jij de juiste stappen? Wij wel.

Als woningeigenaar is het de kunst om de juiste stappen te nemen. Het is niet één techniek die zorgt voor een toekomstbestendig huis. De oplossing zit in de combinatie van de verschillende disciplines (isolatie, HR++ beglazing, duurzaam verwarmen, zonnepanelen enz.). En wij kijken nóg verder. Naar de totale woning. Hoe kun je jouw woning stap voor stap duurzamer maken? Met onze vaste partners zorgen wij voor een goed stappenplan.

Een eigen manier van duurzaam wonen

Bij bestaande woningen gaat het altijd om maatwerk. Alle woningen en hun bewoners zijn anders. Maar waar begin je? En moet alles tegelijk? Veel vragen. Technisch advies is daarbij onmisbaar. Het geeft inzicht en maakt het maken van verantwoorde keuzes gemakkelijker. Wij zijn dagelijks bezig met duurzame technieken. We helpen je met plannen, zodat je stapsgewijs kunt toewerken naar een eigen manier van duurzaam wonen.

Een voorbeeld: de woonkamer

Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, wordt het verwarmen op lage temperaturen aantrekkelijker. In plaats van water van de gebruikelijke 80 graden warmte, is cv-water van 35 graden al voldoende. Daar kun je je nu al op voorbereiden. Bij het renoveren van de woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor het monteren van Low H2O radiatoren. Deze radiatoren kunnen prima in het huidige systeem van cv met hoge temperatuurverwarming functioneren. Het grote voordeel: ook later, wanneer het systeem wordt omgebouwd naar lage temperatuurverwarming, in combinatie met een warmtepomp, zijn ze functioneel.

Wanneer maak je de (eerste) duurzame stap?

Een warmtepomp, lage temperatuurverwarming, het gebruik van zonne-energie voor het opwekken van stroom én het verwarmen van water. De mogelijkheden zijn legio. De vraag ligt bij jou! Wanneer maak jij de eerste stap? Of wat wordt de tweede stap? En hoe ziet dit er over een paar jaar uit?

Bewustwording!

Bewustwording is één. Daarbij groeit het inzicht in energiebesparing. En het besef dat je hiermee bijdraagt aan een beter milieu. Dat werkt stimulerend! Dat smaakt naar meer.

Meer info?

Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes