Woning geschikt voor warmtepomp?

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? Deze vraag leeft wellicht ook bij jou. Middels een persoonlijke afspraak, informeren we je graag. Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun woningen. Een mooi product voor het duurzaam verwarmen van de woning is de lucht-water warmtepomp. De lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en verwarmt deze op een efficiënte manier. In combinatie met zonnepanelen is dit een prachtig product waarmee je ook geen CO2 meer uitstoot. Daarnaast bespaar je flink op de energierekening!

Is mijn woning hiervoor geschikt?

Om dit te kunnen beantwoorden is een belangrijke eerste vraag: ‘Hoe is de isolatiewaarde van de woning?' Ervaring leert ons dat woningen vanaf bouwjaar 2000 voldoende geïsoleerd zijn om een warmtepomp te kunnen toepassen. Daarnaast is voor een comfortabele werking ook een goed afgiftesysteem binnen de woning nodig. Een warmtepomp werkt het meest efficiënt op een afgiftesysteem met lage temperaturen. Vloerverwarming of een combinatie van vloerverwarming en radiatoren is daarvoor dus ideaal. Is dit bij jou niet het geval dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden. Het omzetten van radiatoren naar convectoren, die wel uiterst geschikt zijn voor afgifte van de warmtepomp, hoeft geen grote belemmering te zijn.

Wij denken graag met u mee!

We vinden naast een duurzaam advies óók een eerlijk advies van groot belang. We denken graag mee in de mogelijkheden. Wanneer bijvoorbeeld de isolatiewaarde van de woning niet voldoet, zullen we eerst adviseren om deze op orde te brengen voordat je een warmtepomp aanschaft. Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes