Hybride warmtepomp de nieuwe standaard vanaf 2026

Geschreven op: 23 mei 2022

Op 17 mei 2022 kondigde het kabinet aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat mensen bij vervanging van de cv-installaties over moeten stappen op een duurzamer alternatief. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt!

In veel gevallen zal dat duurzamer alternatief een hybride warmtepomp zijn, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk. Het kabinet wil hiermee voor leveranciers, installateurs en woning- en gebouweigenaren duidelijkheid bieden en wijzigt hiervoor het bouwbesluit.

Urgentie verduurzaming groot

Minister Hugo de Jonge geeft aan dat de urgentie van verduurzaming groot is en dat het tempo omhoog moet. ‘Daarom wil het kabinet dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt als de cv-ketel aan vervanging toe is. Voor woningen die niet geschikt zijn, of als een woning op korte termijn op een alternatief voor aardgas wordt aangesloten, is er uiteraard een uitzonderingsmogelijkheid.’ Minister Rob Jetten: ‘Een warmtepomp levert niet alleen een forse gasbesparing op, maar is ook nog goed voor de energierekening en het klimaat.’

Forse besparing van aardgas

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. Doordat de cv-ketel op koude dagen bijspringt is de hybride warmtepomp voor veel woningen geschikt. In goed geïsoleerde woningen kan ook direct worden overgestapt naar een volledig elektrische warmtepomp, deze gebruikt helemaal geen aardgas. Door over te stappen op meer duurzame verwarmingsinstallaties kan veel aardgas worden bespaard, dat is goed voor het klimaat en zorgt voor een lagere energierekening.

Meer weten over de verschillende soorten warmtepompen of de werking ervan? Je leest het hier.

Bezoek ons Inspiratiecentrum

Ben jij ook nieuwsgierig naar de warmtepomp? In ons Inspiratiecentrum in Goes beantwoorden we graag al jouw vragen én laten we je de werking van de warmtepomp zelf ervaren. Langskomen in ons inspiratiecentrum? Je bent van harte welkom! Maak vrijblijvend een afspraak en we nemen graag de tijd voor je.

Stuur een mail: info@poppeinstallatietechniek.nl of bel 0113 743 200.

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes