Alles over de warmtepomp

Meer info? Vraag direct uw offerte aan.

Warmtepomp

Steeds meer mensen worden nieuwgierig naar de warmtepomp en willen een bijdrage willen leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Maar er zijn ook nog veel vragen. Is de warmtepomp geschikt voor iedere woning? Bespaar je daadwerkelijk veel energie? Welke soorten warmtepompen zijn er?

Om te beginnen leggen we je graag uit wat een warmtepomp is. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht of bodem en zet deze gratis energie om in warmte of koeling. Afhankelijk van de situatie, is er minder tot zelfs helemaal geen gas meer nodig. Dit verschilt per soort pomp. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en de verschillende soorten warmtepompen.

 

Nefit najaarsactie

De winter staat voor de deur. Een knusse, maar ook koude en donkere tijd breekt aan. Dus lichten en verwarming aan... en elektriciteitsverbruik omhoog. Tijd om weer eens stil te staan bij je energievoorziening. Verwarmen met gas, zonder gas of hybride, kies de oplossing die bij jou past. Is een warmtepomp een stap te ver? Je kunt nu ook CO2-neutraal verwarmen als je kiest voor een HR-ketel van Nefit Bosch. Nefit compenseert de CO2-uitstoot. Alle combinaties zijn mogelijk: voor een hybride systeem met zonneboiler bijvoorbeeld is de totale Recycle Bonus € 375,-.

Meer info

Wanneer is de warmtepomp interessant?

De warmtepomp is voor alle typen woningen mogelijk. De woning dient echter wel goed geïsoleerd te zijn. Voor woningen die na 2000 zijn gebouwd, kunnen we stellen dat deze goed zijn geïsoleerd. Daarom zijn nieuwbouwwoningen uitermate geschikt voor een warmtepomp.

Meer info

Optimale energiebesparing

Voor het optimaal besparen van energie is het belangrijk dat het gehele systeem van warmtepomp en afgiftesysteem goed op elkaar is afgestemd. Een mogelijkheid is de warmtepomp aan te sluiten op de huidige installatie van vloerverwarming en radiatoren. Daarnaast is het combineren van de warmtepomp met zonnepanelen ideaal. Door het gebruik van de warmtepomp ga je minder of geen gas gebruiken.

Meer info

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Zo heb je de brine/grondwarmtepomp die zijn energie uit de bodem haalt of de lucht/water warmtepomp die zijn energie uit de buitenlucht haalt. Daarnaast heb je ook nog de hybride waterpomp, deze gebruik je in combinatie met de huidige cv-ketel.

Meer info

Ideale warmtepomp radiator

De Vertiga Hybrid van Jaga is een volledig nieuw type lage watertemperatuur radiator voor warmtepompen en HR-ketels. De Vertiga Hybrid combineert maximale warmteafgifte en niet-condenserende koeling, het laagste energieverbruik en uniek design met elkaar.

Meer info

Klant aan het woord:
Theo van Duyse

"Theo van Duyse: "Ik kende Poppe al van vroeger. Eerst Ronny en nu Stefan. Ze leveren goed werk en het is prettig dat het een bedrijf uit de buurt is. Als er iets is, kun je meteen bellen. Het was voor ons vanzelfsprekend om voor hen te kiezen.''"

Meer info

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes