Alles over de warmtepomp

Meer info? Vraag direct uw offerte aan.

Warmtepomp

Steeds meer mensen worden nieuwsgierig naar de warmtepomp en willen een bijdrage leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Maar er zijn ook nog veel vragen. Is de warmtepomp geschikt voor iedere woning? Bespaar je daadwerkelijk veel energie? Welke soorten warmtepompen zijn er?

Om te beginnen leggen we je graag uit wat een warmtepomp is. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht of bodem en zet deze gratis energie om in warmte of koeling. Afhankelijk van de situatie, is er minder tot zelfs helemaal geen gas meer nodig. Dit verschilt per soort pomp. Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en de verschillende soorten warmtepompen. Overweeg jij een warmtepomp? Weet dan dat je gebruik kunt maken van subsidie. Lees meer over de subsidie mogelijkheden.

 

Laat je inspireren ...

Er leven nog veel vragen over de warmtepomp. In ons inspiratiecentrum in Goes vertellen we je er alles over én kun je zien, voelen en beleven hoe de warmtepomp werkt. Want pas als je het zelf ervaart, begint het te leven. Laat je alvast inspireren door deze video.

Kom je langs? Maak dan een afspraak.

Subsidie mogelijkheden voor warmtepompen in 2022

De ISDE-subsidie is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te stimuleren om minder gas te gebruiken en over te stappen op duurzame energie. Het is bedoeld als tegemoetkoming bij de aanschaf van een warmtepomp voor bestaande bouw. De hoogte van de warmtepompsubsidie hangt af van het type warmtepomp, het energielabel en het vermogen: hoe groter het vermogen van de warmtepomp, hoe hoger de ISDE-subsidie.

Meer info

Wanneer is de warmtepomp interessant?

De warmtepomp is voor alle typen woningen mogelijk. De woning dient echter wel goed geïsoleerd te zijn. Voor woningen die na 2000 zijn gebouwd, kunnen we stellen dat deze goed zijn geïsoleerd. Daarom zijn nieuwbouwwoningen uitermate geschikt voor een warmtepomp.

Meer info

Optimale energiebesparing

Voor het optimaal besparen van energie is het belangrijk dat het gehele systeem van warmtepomp en afgiftesysteem goed op elkaar is afgestemd. Een mogelijkheid is de warmtepomp aan te sluiten op de huidige installatie van vloerverwarming en radiatoren. Daarnaast is het combineren van de warmtepomp met zonnepanelen ideaal. Door het gebruik van de warmtepomp ga je minder of geen gas gebruiken.

Meer info

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Zo heb je de brine/grondwarmtepomp die zijn energie uit de bodem haalt of de lucht/water warmtepomp die zijn energie uit de buitenlucht haalt. Daarnaast heb je ook nog de hybride waterpomp, deze gebruik je in combinatie met de huidige cv-ketel.

Meer info

Alles over de hybride warmtepomp

De hybride waterpomp gebruik je in combinatie met de huidige cv-ketel. Wanneer je in het voor- en najaar de verwarming gebruikt, is het de warmtepomp die z'n werk doet. Deze zorgt met een minimaal energieverbruik voor de gewenste temperatuur. Als het in de winter erg koud is schakelt de cv-ketel bij. Je cv-ketel of zonneboiler zorgt ook voor warm water. Je houdt hierbij dus een gasaansluiting.

Meer info

Ideale warmtepomp radiator

De Vertiga Hybrid van Jaga is een volledig nieuw type lage watertemperatuur radiator voor warmtepompen en HR-ketels. De Vertiga Hybrid combineert maximale warmteafgifte en niet-condenserende koeling, het laagste energieverbruik en uniek design met elkaar.

Meer info

Klant aan het woord:
Theo van Duyse

"Theo van Duyse: "Ik kende Poppe al van vroeger. Eerst Ronny en nu Stefan. Ze leveren goed werk en het is prettig dat het een bedrijf uit de buurt is. Als er iets is, kun je meteen bellen. Het was voor ons vanzelfsprekend om voor hen te kiezen.''"

Meer info

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes