Trots op Poppe

Geschreven op: 14 september 2023

Verduurzaming staat hoog op de agenda van Gemeente Hulst. Onder het mom ‘verduurzaming begint bij jezelf’ wilden ze graag een voorbeeldfunctie stellen door de drie grootste gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Hoe? Die vraag legden ze neer bij Poppe Installatietechniek. Wethouder Gino Depauw vertelt erover.

‘Poppe heeft kennis van zaken als het gaat om verduurzaming en ervaring met de installaties van onze gebouwen. Daarom vroegen we juist hen om advies. Ze bekeken op ons verzoek de Gemeentewinkel, het kantoor van de gemeentewerken en het kantoor van het stadhuis. Hieruit kwamen adviezen zoals het vervangen van bestaande koelmachines voor warmtepompen, het aanbrengen van een luchtbehandelingssysteem, het vervangen van bestaande cv-ketels en verlichting en het plaatsen van zonnepanalen.

Uitgebreid en duidelijk

Het advies gaf een uitgebreid en duidelijk overzicht van wat de verschillende verduurzamingsopties waren, welke investering erbij hoorde, wat het aan besparing opleverde en wat de terugverdientijd was. Op basis daarvan konden we keuzes maken. Vervolgens hebben we alle maatregelen opgedeeld in drie deelprojecten: het aanpassen van de W-installaties, het plaatsen van de zonnepanelen en het vervangen van de verlichting. Hiervoor hebben we bij meerdere lokale partijen offertes opgevraagd.

Trots op alle bedrijf, maar zeker ook Poppe

De opdracht voor de W-installaties hebben we aan Poppe gegund. Net als bij het advies hebben we ook de uitvoering door Poppe als positief ervaren. Door marktwerking en het feit dat meerdere partijen betrokken waren, ging het iets minder vlot dan dat we wilden, maar daarvoor alle begrip. Als gemeente zijn we trots op alle bedrijven in de gemeente, groot en klein. Maar zeker ook op Poppe. Kijk naar hun geschiedenis en groei in de afgelopen tien jaar. Als gemeente mogen we trots zijn dat we zo’n gerenommeerd bedrijf binnen onze gemeentegrenzen hebben.’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes