Verduurzaming klein maatschappelijk vastgoed

Geschreven op: 9 juni 2022

Een mooi initiatief: de Provincie Zeeland gaat eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed helpen bij de verduurzaming van gebouwen. Dit met het klimaatontzorgingsprogramma ‘KlimOp’. Ook werd de livestream ‘Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed’ georganiseerd, waarbij Stefan Poppe als gast aan tafel zat.

Voor eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed is het een uitdaging om hun gebouwen te verduurzamen. Bovenop het al bestaande takenpakket vraagt dit om extra aandacht en specifieke ervaring. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat klein maatschappelijk vastgoed, zoals buurthuizen, sportaccommodaties en zorginstellingen een achterstand oplopen op het gebied van verduurzaming. Dit willen we uiteraard voorkomen!

Adviseren en motiveren

Daarom heeft Het Rijk geld beschikbaar gesteld voor het opzetten van ontzorgingsprogramma's. Hierdoor kan extra specialistische kennis kosteloos worden binnengehaald. Met het klimaatontzorgingsprogramma KlimOp wil de Provincie Zeeland vastgoedeigenaren kosteloos adviseren en tegelijk motiveren om met verduurzaming aan de slag te gaan.

Livestream

Tijdens de livestream ‘Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed’ werden kijkers meegenomen langs de verschillende stappen wat betreft verduurzamen. Stefan Poppe nam deel aan het ‘om de tafel’ gesprek en vertegenwoordigde onze branchevereniging Techniek Nederland. Zeker de moeite waard om terug te kijken!

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes