Klaar voor de toekomst

Samen vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid

Geschreven op: 5 oktober 2020

Verduurzamen. We doen het samen! Ook met Woonstichting Hulst. Samen met een vast bouwteam verduurzamen we de woningen die zij verhuren, dit door ze volledig gasloos te maken. Hoe en waarom? Ronald in ’t Groen, manager vastgoed bij Woonstichting Hulst legt het uit. 

‘Bij Woonstichting Hulst vinden wij het heel belangrijk om onze woningen te verduurzamen. Niet alleen omdat we veel waarde hechten aan klimaatdoelstellingen, maar ook omdat we onze bewoners een goede, betaalbare woning willen bieden met een goed leefklimaat. Daarnaast zullen de energiekosten in de toekomst ook stijgen, dat willen wij een stapje voor zijn door de woningen nu al aan te pakken. Wij zijn hier als corporatie heel vooruitstrevend in en horen bij de top van Nederland als het gaat om energiezuinigheid. We vinden het dan ook heel belangrijk dat we een bedrijf naast ons hebben staan dat met ons meedenkt en innovaties belangrijk vindt. Want die innovaties gaan in de toekomst het verschil maken. Dan heb je een partner nodig die zich daar ook volledig voor inzet, Poppe Installatietechniek dus!

Werken volgens een strakke planning

Samen met het bouwteam, waarin naast Poppe Installatietechniek ook Elektra 21, Van Driessche de Koster en Architecten Alliantie zitten, zijn we op dit moment bezig aan de Mostaertstraat en de Mozartstraat in Hulst. Op korte termijn starten we ook in de Minnebrugstraat en volgend jaar staan er weer circa 30 woningen op de planning. Dit allemaal met hetzelfde bouwteam. Het voordeel van werken met vaste partijen is dat iedereen weet wat er gedaan moet worden. We werken met een strakke planning, dat is nodig omdat we zo’n drie weken binnen bij de bewoners aan het werk zijn. Maar stel dat er zich ’s avonds of na afloop van de werkzaamheden een calamiteit voordoet, dan moet er snel geschakeld worden. We kunnen de bewoners niet in de kou of zonder water laten zitten. Poppe Installatietechniek is dan altijd flexibel en snel ter plaatse. Dat is prettig.

Betaalbaar en acceptabel, maar met comfort voorop!

Samen met het bouwteam kijken we per type woning hoe we ze op een zo efficiënt mogelijke manier gasloos kunnen maken. Poppe Installatietechniek is zowel betrokken bij de ontwerpfase als bij de installaties zelf. Helemaal in het begin hebben ze de huidige situaties van de woningen in kaart gebracht en warmteverliesberekeningen gemaakt. Vervolgens hebben ze gekeken hoe ze de woningen van het gas af kunnen halen op een betaalbaar en acceptabel niveau, waarbij het comfort van de bewoner centraal staat. Zo is er gekozen voor de warmtepomp én voor goede ventilatiesystemen. De bewoners geven aan blij te zijn met deze aanpassingen en dat is waar we het voor doen!

Klaar voor de toekomst

Woonstichting Hulst heeft een duurzaamheidsstrategie, dit geldt niet alleen voor de woningen, maar ook voor ons eigen kantoor. Daarom gaat dit binnenkort ook van het gas af. Poppe Installatietechniek heeft ons hierover geadviseerd en samen zijn we op de Daikin Heat Recovery uitgekomen. Deze installatie kan alle ruimtes onafhankelijk koelen én verwarmen. De energie die in de ene ruimte wordt onttrokken, kan worden afgestaan aan een andere ruimte. Een ideale oplossing voor ons pand! Daarnaast maximaliseren we het aantal zonnepanelen wat binnenstedelijk is toegestaan. Zo zijn we klaar voor de toekomst!’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes