'Aangenaam warm in onze pizzabakkerij!'

Geschreven op: 8 mei 2020

Woon je in (West) Zeeuws-Vlaanderen en hou je van de Italiaanse keuken? Dan ben je vast en zeker bekend met L’Arte della Pizza! De pizza’s van L’Arte della Pizza zijn heerlijk vers en worden gebakken in hun eigen foodtrucks. In januari 2020 hebben ze in IJzendijke een gloednieuwe pizzabakkerij geopend, waar Poppe Installatietechniek ook een steentje aan mocht bijdragen. 

‘Sinds april 2013 verzorg ik workshops pizzabakken’ begint Elianne van Meerendonk. ‘Dit groeide en groeide en daarnaast kwam de vraag om pizza’s te bakken op locatie. Dit leek me natuurlijk heel erg leuk en die vraag hebben we dan ook beantwoord met een kleine pizzafoodtruck. Maar ook die vraag werd groter. Dus al snel kwam er een grote pizzafoodtruck bij. Allebei deze foodtrucks stonden thuis en alle voorbereidingen werden in onze huiselijke keuken verricht. Dit werd te veel. We groeiden de pizzakeuken uit! Daarom besloten we een nieuwe pizzabakkerij te laten bouwen. 

Het hele plaatje was ingevuld, tot aan de wc-rolhouder!

Omdat we geen gasaansluiting konden krijgen op ons aangekochte perceel, hebben we een afspraak gemaakt met Stefan Poppe om ons van advies te voorzien. We hadden zelf natuurlijk wel al wat informatie verzameld, maar we hadden nog een zetje in de rug nodig om de juiste keuze te maken. Hij heeft ons een duidelijke uitleg gegeven over de warmtepomp en we hebben bij Poppe Installatietechniek in de zaak mogen ervaren wat voor warmte dit afgeeft in de vloerverwarming. Dit was erg verhelderend. Ook heeft Stefan heel goed geluisterd naar onze wensen en naar de gewenste functies van de ruimtes. Vrijblijvend heeft hij het complete installatieplaatje voor ons ingevuld, tot aan de wc-rolhouder toe! We besloten ervoor te gaan, want ook de klik en het gevoel zaten goed.

Voor ons een hele puzzel, voor hen gesneden koek

De uitvoering was in onze ogen een hele puzzel, maar de monteurs van Poppe Installatietechniek wisten waar ze mee bezig waren. Ze hebben een warmtepomp geïnstalleerd, met daarbij een netwerk van flexibele slangen voor de vloerverwarming. De vloerverwarming is geplaatst in de gehele bedrijfsruimte, een oppervlakte van 500m2, waardoor het nu aangenaam warm is! Vervolgens hebben ze alle koperen waterleidingen aangelegd en twee close-in boilers in zowel de voorbereidings- als workshopkeuken geplaatst. 

Financieel haalbaar

Wat ik zo fijn vind aan Poppe Installatietechniek zijn ten eerste de mensen, maar óók de ruimte om de offerte aan te passen. Omdat het voor ons financieel wel haalbaar moest zijn, wilden we graag enkele werkzaamheden zelf uitvoeren. Dat was gelukkig geen enkel probleem.

Pizzabakkers van Poppe Installatietechniek

Inmiddels werken we alweer een tijdje vanuit onze nieuwe locatie. We hebben hier stalling voor onze foodtrucks en een heerlijke ruime voorbereidingskeuken met voldoende koel- en vriesruimte. Daarnaast hebben we een grote workshopruimte waarbij we groepen tot wel 26 personen kunnen ontvangen. Ook de medewerkers van Poppe Installatietechniek zijn al eens pizza’s komen bakken bij ons! Dat was een geweldige, ontspannen en smakelijke avond waar nog lang over nagepraat is...’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes