Het hele pakket uitgevoerd

'Een enorm rendement door onze nieuwe installaties'

Geschreven op: 6 mei 2020

Micro-Analyse Zeeland is een laboratorium dat gevestigd is midden in Kloosterzande, in het voormalige postkantoor. Sinds 2013 werkt het bedrijf samen met Poppe Installatietechniek. Ook voor hun meest recente verbouwing in 2018/2019 hebben ze deze samenwerking opgezocht. Poppe Installatietechniek heeft, volgens Roy Rottier, ‘bijna heel het pakket voor haar rekening genomen’. We spraken Roy over zijn ervaringen. 

‘In 2013 hebben we ons bedrijfspand al eens eerder uitgebreid. Daar heeft Poppe Installatietechniek destijds al veel aan gedaan. Ze hebben de bestaande verwarmingsinstallatie en de mechanische afzuiginstallatie uitgebreid en airco’s geplaatst in diverse ruimten. Maar ook hebben ze de hemelwaterinstallatie aangepast, de waterleidinginstallatie uitgebreid en een nieuwe cv-ketel geplaatst. 

Het hele pakket

Voor onze recente uitbreiding en verbouwing hadden we zelf al voor ogen dat we, met het oog op de toekomst, het milieu én op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, moesten kiezen voor een installatie die daarbij past. Poppe Installatietechniek heeft hierin een adviserende rol gehad. Kort daarna begonnen de werkzaamheden. In het bestaande pand, het voormalige postkantoor, moest het oude riool in de kruipruimte worden verwijderd en een nieuw riool worden aangelegd. Daarnaast is de waterinstallatie vanaf de meterkast volledig opnieuw aangesloten. Alle oude leidingen zijn vervangen door nieuwe. Deze nieuwe leidingen lopen onder andere naar de toiletten, die overigens ook zijn voorzien door Poppe Installatietechniek.

Energiezuinige installaties

In ons nieuwe pand wilden we natuurlijk een goed en gezond binnenklimaat en tevens hadden we de wens om de ruimten te kunnen koelen. Een bijkomend voordeel daarbij zou zijn dat er met de Daikin installaties ook verwarmd kon worden. Nadat Poppe Installatietechniek een warmteverliesberekening had gemaakt bleek dat de airco-installatie niet toereikend was voor het verwarmen van het volledige pand. Om ook de ruimten zoals de hal behaaglijk van temperatuur te krijgen, gaf Poppe Installatietechniek het advies om als basis verwarming te kiezen voor een lucht/water warmtepomp met Jaga lage temperatuur convectoren. De Daikin airco-installatie kan bijspringen op die momenten wanneer het echt koud is en er extra warmte benodigd is. We hebben dan ook geen aardgasvoorziening meer in het verbouwde pand. 

Goede ventilatie

Om het pand goed te kunnen ventileren is gekozen voor een WTW-installatie. Deze installatie zorgt er voor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt toegevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van warmteterugwinning. De lucht die dus wordt afgezogen in het pand, geeft de warmte af aan de schone buitenlucht waarvan ons kantoor wordt voorzien. Dit draagt bij aan een energiezuinige installatie. 

Een comfortabel binnenklimaat

De medewerkers ervaren het binnenklimaat als een enorme verbetering. In de oude situatie was de temperatuur namelijk niet zo goed te regelen, het was te koud óf te warm. De combinatie van de lage temperatuurverwarming en de WTW-unit zorgt voor een zeer prettig binnenklimaat. De installatie kan de temperatuur op een constant niveau houden. Als de temperatuur in de zomer oploopt schakelen we de airco’s in. Als het systeem in de winter net te weinig vermogen heeft om te verwarmen, dan kan er met het aircosysteem bij worden verwarmd.

Een prettige partner

Poppe Installatietechniek is al jaren een prettige partner voor ons om mee samen te werken. Ook tijdens deze verbouwing was dat niet anders. De werkzaamheden zijn tijdig en vakkundig uitgevoerd. Tijdens zo’n project loop je altijd tegen zaken aan die vooraf niet zijn voorzien, wat nog extra aandacht vraagt of wat je liever anders zou zien. Op elk gewenst moment kun je daarover contact opnemen en wordt er naar een passende oplossing gezocht. Daarnaast is Poppe Installatietechniek een bedrijf uit de regio en zit het op steenworpafstand van ons bedrijf. Dat is natuurlijk een groot voordeel, maar is niet belangrijker dan betrouwbaarheid, ervaring, tarieven en gevoel. En ook dat zit zeker goed bij Poppe Installatietechniek.’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes