Een unieke opdracht aan het Zeeuws-Vlaamse strand

'Meteen een goed gevoel bij Poppe Installatietechniek'

Geschreven op: 31 maart 2020

Op loopafstand van het Zeeuws-Vlaamse strand wordt op dit moment Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad gerealiseerd. Een vakantiepark van Roompot. Voor dit project is Heijmans in 2016 de samenwerking aangegaan met Poppe Installatietechniek. Het ging hier om de realisatie van 320 vrijstaande vakantievilla’s. Een unieke opdracht, die Poppe Installatietechniek nog niet eerder had uitgevoerd. Hans Herrebout, projectleider bij Heijmans, vertelt over deze samenwerking.

Beach Village Nieuwvliet-Bad is een nieuw project van Roompot Vakantieparken aan de Zeeuwse kust. De 320 villa’s in het park variëren in grootte, zo zijn er woningen voor 4 personen, maar ook voor 6, 8, 10 of zelfs 16 personen. Het realiseren van de woningen gebeurt in verschillende fases. In 2017 is Heijmans begonnen met fase 1 en op dit moment, voorjaar 2020, worden fase 5 en 6 gerealiseerd. Dat zijn tevens de laatste fases van het project.

Goed onderbuikgevoel

“Voor deze 320 woningen hadden we verwarming, luchtbehandelingsinstallaties, sanitair en riolering nodig. Voor deze werkzaamheden hebben we contact opgenomen met Poppe Installatietechniek. Ik wilde graag een bedrijf uit de buurt, uit Zeeuws-Vlaanderen. Voorheen hebben we samengewerkt met Brabantse partijen, maar bij calamiteiten of nazorg moeten zij toch van een stuk verder komen. Dat zorgt voor tijdsverlies. Daarbij komt dat Stefan Poppe ook graag met ons de samenwerking aan wilde gaan en in wilde stappen in de leisure. Omdat ik Poppe Installatietechniek als bedrijf niet kende, ben ik een aantal keer bij hen op kantoor langs geweest. Om te kijken hoe het eraan toe gaat. Hoe groot is het bedrijf? Hoeveel mensen hebben ze in dienst? Het was natuurlijk een grote opdracht, dat is leuk, maar moet ook mogelijk zijn. En dat bleek het te zijn. Ook de certificeringen waren op orde en daarbij was mijn onderbuikgevoel bij Poppe Installatietechniek gewoon goed. Dit was het begin van onze samenwerking!

Strakke planning

Voordat we beginnen met de bouw, geven we de opleverdatum van de woningen al door. We hebben een planning die met strakke hand geleid wordt. Omdat we met meerdere partijen samenwerken is dit altijd een uitdaging. Er zijn altijd wel omstandigheden waardoor we uit te pas dreigen te lopen. Denk aan vorst, te veel regen of nu door de situatie rondom het coronavirus. Dit kunnen we meestal in samenwerking met de partijen wel oplossen. Het is vaak een kwestie van meer mensen inzetten en harder en langer doorwerken. Poppe Installatietechniek is daarin flexibel en zorgt altijd voor voldoende personeel. Maar onze planning is uiteraard realistisch. Dit is niet het eerste vakantiepark dat we maken, we weten hoe lang iets duurt en putten uit ervaring. Doordat we dat weten kunnen we een goede planning maken. Zo weet Poppe Installatietechniek ruim van tevoren welke werkzaamheden zij kunnen uitvoeren. Op de dag af.

Goede drive

Wat fijn is, is dat Poppe Installatietechniek eenzelfde drive als Heijmans heeft. We werken goed samen. Poppe Installatietechniek levert een goede voorman die weet hoe het werkt. Ook bij het overige personeel zie je de gedrevenheid. Poppe Installatietechniek heeft veel jong personeel. Ik vind het leuk om die jongens bezig te zien en ben er dik tevreden over! Aan het einde van het jaar is het project bijna afgewikkeld. Dan hebben we vier jaar met elkaar gebouwd. Bij oplevering van de woningen hanteren we een maatstaaf, en de minimale klachten geeft aan dat het goed gaat. Dat bevestigt dan ook meteen mijn onderbuikgevoel dat ik vooraf had. Een prettige samenwerking!”

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes