Een prachtige opdracht

Het treintje moet blijven lopen!

Geschreven op: 14 mei 2019

Misschien is het Noordzeestrand bij Nieuwvliet-Bad wel een van de best bewaarde geheimen van de Zeeuwse kust. Maar hier komt snel verandering in. Tussen het dorp en het strand verrijst Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad; het nieuwste park van Roompot Vakanties. Beach Village, 450 woningen, strandhuizen, lodges, bungalows, recreatiewoningen geschikt voor 4 tot en met 16 personen. Luxe woningen waarin twee badkamers al standaard zijn en ook niet opgekeken wordt van 4 badkamers in een woning!

Prachtige opdracht

Kortom een prachtige opdracht die Poppe Installatietechniek, via hoofdaannemer Heijmans, eind 2016 verwierf. Poppe Installatietechniek is zoals zij zelf aangeven betrokken, betrouwbaar, veelzijdig, enthousiast en duurzaam. Kernwaardes waar Plieger zich bij thuis voelt. Sinds de oprichting van Poppe, nu 25 jaar geleden, is de band hecht. Zowel met Plieger Goes als onze Express in Terneuzen waar regelmatig materialen opgehaald worden.

Gewenste uitstraling binnen het gestelde budget

Het pakket van eisen voor de diverse huizen werd door Roompot neergelegd en dan begint het rekenen wat wel en niet mogelijk is. Samen met Peter Priem van de binnendienst van Plieger Goes en Michel van Immerseel, onze vertegenwoordiger in Zeeland ging Nick aan tafel om te kijken welke producten gekozen konden worden om de gewenste uitstraling binnen het gestelde budget te krijgen. Ook de fabrikanten werden hierbij betrokken waardoor het uiteindelijk een mooie mix is geworden van onze A-merk leveranciers gecombineerd met ons eigen Plieger merk!

De volgende uitdaging: de logistiek

De producten staan vast, tijd voor de volgende uitdaging, de logistiek! De bouw van het hele park is verdeeld in 6 fases, 1 en 2 zijn inmiddels opgeleverd en zeker bij fase 1 kwamen enkele knelpunten naar boven. Levering in containers bleek bijvoorbeeld gezien de afgelegen plek geen goed idee. Vandaar dat alle artikelen van ketels, radiatoren tot en met het sanitair en de installatiematerialen op voorraad staan in Goes en per woning op pallets worden geleverd. Iedere maandag het sanitair en dinsdags de cv producten.

Het treintje moet blijven lopen

Chauffeur Albert belt altijd een kwartier voor aankomst op en lost, inmiddels kind aan huis op het voormalige kampeerterrein in Nieuwvliet, zijn pallets daar waar gewenst. Op die manier kunnen 5 woningen per week worden afgemonteerd. "Het treintje moet blijven lopen" aldus Nick. Alleen zo kan chef-monteur Ernst het hoge oplevertempo garanderen. Iedereen heeft hier zijn eigen verantwoordelijkheid in en door de korte lijnen en de jaren lange samenwerking tussen Poppe en Plieger kunnen alle partijen daar blind op vertrouwen."

Eind 2020 worden de laatste fases afgesloten en wordt als laatste het centrumgebouw gebouwd. Maar ook deze zomer al zullen vele gezinnen gaan genieten van heerlijke vakanties in een prachtig park!

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes