Jo Sturms aan het woord

'Quitte spelen met stroomverbruik'

Geschreven op: 14 mei 2020

Vijf jaar wonen meneer Sturms en zijn vrouw inmiddels in hun nieuwbouw-seniorenwoning in Sint Jansteen. Een woning met een volledig woonprogramma op de begane grond. Maar, merkte meneer Sturms afgelopen zomer, het kon behoorlijk warm worden binnen. Daarom besloot hij een airco én gezien het stroomverbruik meteen zonnepanelen te laten installeren. 

‘Naar aanleiding van de warme zomer van afgelopen jaar, kregen we interesse in een airco-installatie. Onze woning is super geïsoleerd, waardoor de temperatuur binnen flink kon oplopen. We zijn zelf al op leeftijd en vonden het dus wel prettig om een airco te hebben. Ook met het oog op de komende zomers. Wat als het steeds zo warm wordt? En het voordeel van een airco is, je kunt er niet alleen mee koelen, maar ook verwarmen. Omdat een airco ook stroom verbruikt, hebben we ook direct gekozen voor zonnepanelen.

Een duidelijk plan

Ik speelde al langer met het idee om zonnepanelen te laten plaatsen, dit omdat het een hoger rendement oplevert dan op de bank en natuurlijk uit milieuoverwegingen. Er waren al meerdere partijen voor langs geweest, maar dat stemde nog niet tot tevredenheid. Totdat we Poppe Installatietechniek lieten komen. Het is namelijk zo dat we een woning met een plat dak hebben. De andere partijen zagen het niet zitten om doorvoeren in het plat dak aan te brengen, maar Poppe Installatietechniek wel. Daarnaast waren zij ook de enige die correct konden aangeven hoe ze dat gingen uitvoeren. Dus dat heeft geresulteerd in een offerte en inmiddels liggen onze zonnepanelen!

Quitte spelen

We hebben de airco al vaak gebruikt. Nog niet om te koelen, maar wel al om te verwarmen. Als we ’s ochtends uit bed komen kan het soms wat killig aanvoelen, dan zetten we de airco even aan en binnen een mum van tijd is het heerlijk warm. Het is een fijne aanvulling op onze centrale verwarming. Ook met de zonnepanelen zijn we heel tevreden. Op deze manier kunnen we een heel jaar quitte spelen met ons stroomverbruik. 

Buitengewoon goed werk

Alles wat we hadden afgesproken met Poppe Installatietechniek is correct uitgevoerd. De monteurs hebben buitengewoon goed werk geleverd, ze werkten rustig en beheerst. Wij vonden het bijzonder fijne mensen die overal oog voor hadden, karton op de grond en bescherming voor het dak. Dat was gewoon fantastisch! En ze hebben enorm hard gewerkt, op één dag was het al gerealiseerd. Zonder een vuiltje achter te laten. En ook de service met betrekking tot de BTW teruggaaf is perfect geregeld. Heel erg fijn!’

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes