Leerlingen Lodewijk College inspireren tijdens gastles

Geschreven op: 24 november 2022

Ook het verzorgen van gastlessen op scholen staat zo nu en dan op de agenda’s van een aantal van onze collega’s. Zo gaven Gudo en Sandra begin november een gastles aan leerlingen van een VMBO-T klas op het Lodewijk College in Terneuzen. Leuk!

Sandra mocht de gastles aftrappen met het geven van informatie over Poppe Installatietechniek. Ook vertelde ze over de mogelijkheden die leerlingen hebben wanneer ze het mooie installatievak zouden willen gaan leren, die zijn er namelijk volop! Aansluitend hierop vertelde Gudo alles over duurzame technieken én gaf hij tips over ventilatie.

Aan de slag met ventilatie!

Voor een project dienden de leerlingen een maquette te maken van een bijgebouw van hun eigen school, het Lodewijk College. Dit bijgebouw moest een multifunctionele ruimte worden die ze volledig zelf in mochten richten. Een belangrijk onderdeel hiervan: de manier van ventilatie bepalen! De leerlingen hadden hiervoor mooie ideeën en deze hebben ze tijdens een pitch toegelicht. Leuk om deze creatieve ideeën te mogen horen!

Belangrijke samenwerking

Ilze Poppe: ‘We vinden de samenwerking met de scholen erg belangrijk. Door het geven van deze gastlessen kunnen we jongeren vroegtijdig kennis laten maken met techniek.’ 

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes