Ons doel? Jongeren enthousiasmeren voor ons vak

Techniek Experience

Geschreven op: 17 januari 2019

Het project ‘Techniek Experience' biedt jaarlijks een interessant programma voor de tweedejaars- vmbo leerlingen uit Zeeuws-Vlaanderen. Dit om de jongeren actief kennis te laten maken met de techniek. Want er zijn zoveel mogelijkheden. Waaronder ons mooie installatievak!

Oók Poppe Installatietechniek laat jongeren kennismaken met het mooie vak!

  • Op 22 november 2018 was Stefan Poppe aanwezig bij het Reynaertcollege in Hulst voor het geven van een gastles aan een VMBO-T klas.
  • Op 5 december kwamen deze leerlingen op bedrijfsbezoek bij Poppe Installatietechniek. Mireille leidde de jongeren rond en liet ze meekijken met de verschillende processen binnen het bedrijf zoals Autocad tekenen, digitaal plannen en het werken met een digitale werkbon. Uiteraard gingen ook de handjes uit de mouwen. De leerlingen gingen aan de slag met het aansluiten van een radiator en het buigen met een buigtang. En dat bleek nog niet zo gemakkelijk
  • In de week van 14 t/m 18 januari werd voor alle 2e-jaars VMBO leerlingen in Zeeuws-Vlaanderen de afsluitingsweek van de Techniek Experience gehouden. Deze vond plaats in het Industrieel Museum. Een week in het teken van workshops en meet-en-greets met het bedrijfsleven. Van Poppe Installatietechniek was leerling monteur Nick aanwezig om te assisteren bij de workshops en Mireille voor de coordinatie.
     

Jongeren enthousiasmeren en stimuleren voor het installatievak

Poppe Installatietechniek hoopt samen met de collega-bedrijven de jongeren aan het denken te zetten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van studiekeuze in de techniek en de vraag of het iets voor hen is.

Stefan Poppe: "We hopen hiermee de leerlingen een beeld te geven van wat installatietechniek is. En wat voor vele mogelijkheden er liggen richting de toekomst".

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes