‘Samen beter worden, daar hou ik van.’

Geschreven op 19 mei 2021 door Ilze Poppe

Een leven lang leren. Hoe mooi is dat! En leren kan op zóveel manieren... Via een opleiding of training maar ook ‘gewoon’ van elkaar. Samen beter worden. Daar hou ik van. 

Sinds 2012 zijn we vanuit Poppe Installatietechniek actief in het enthousiasmeren van de jeugd voor het installatievak, want de instroom in de installatiebranche is beperkt. Zo jammer. Zo'n mooi vak! Dus daar dragen we graag ons steentje zoveel mogelijk aan bij.

Vakkanjers 

De installatiebranche, en wij als Poppe Installatietechniek dus ook, is continu op zoek naar vakmensen. Gelukkig is de instroom tegenwoordig gelukkig breder dan voorheen. We kennen de BBL-leerlingen, maar ook de zij-instromers:

  • Leerlingen die na het behalen van hun voortgezet onderwijs-diploma instromen in de leer- werktrajecten. 
  • Leerlingen die instromen vanuit een technische mbo- of hbo-opleiding. 
  • Kanjers die instromen vanuit een andere baan of een andere branche.

BBL-leerling in de grote mensen wereld

Even inzoomend op de BBL-leerlingen. Wat een stoere kerels zijn het! Vaak al op 16-jarige leeftijd stappen ze het echte werkleventje in. Want eerlijk is eerlijk, het is toch helemaal anders dan in die veilige omgeving van school. Waar ze vaak ook weleens mopperen op de leraar en vaak dingen ‘stom’ vinden. Maar hier is het voor het ‘echie’ en juist heel erg leuk. Bij Poppe leiden we nu een 8-tal BBL-leerlingen op. Ze zijn meer dan welkom! 

Goede dosis motivatie en een actieve houding

Met een monteur als werkplekbegeleider en een goede dosis motivatie maken leerlingen een goede start. Ze worden al snel geattendeerd op het belang van een actieve houding. Want daar bereik je zoveel meer mee. Een monteur die ziet dat je er zin in hebt. Die ziet dat je wilt leren en jezelf wilt ontwikkelen, dát is de juiste basis. Na een half jaar kunnen deze leerlingen de monteur echt al ondersteunen. Het is leuk om te zien hoe ze zichzelf ontwikkelen. Ook is het mooi om te zien hoe blij ze zijn op hun leidingwerk of radiator die ze zelf hebben aangesloten. Trots op deze mannen!

Verhogen instroom vanuit ‘Vrienden van Elektro en Installatietechniek’

Sinds 2018 zetten we ons, samen met andere bedrijven en onderwijsinstellingen, actief in binnen de vereniging ‘Vrienden van Elektro en Installatietechniek’. Samen brengen we de vakgebieden goed onder de aandacht en laten we zien hoe mooi en uitdagend het installatie- en elektrovak is. We streven hiermee de instroom te verhogen en daarnaast zijn we ook bezig met het vinden en borgen van de juiste aansluiting tussen school en werken in het bedrijfsleven. Deze samenwerking geeft een mooie dynamiek. En ook hier dus belangrijk ‘samen beter worden’. 

Groeten Ilze

www.poppeinstallatietechniek.nl/werken-bij
www.vveizeeland.nl

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes