Totaaloplossing voor een optimaal binnenklimaat, een frisse school.

De Windmaker - MFC Oostburg

De Windmaker, voorheen MFC Oostburg, is de plek waar kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen leren, spelen, ontdekken en beleven. Basisscholen Sint Bavo en Berenburcht, kinderdagverblijf De Kleine Beer, buitenschoolse opvang De Beestenboel, peuterspeelzaal Pimpampoentje en het consultatiebureau van de GGD zijn gehuisvest in deze MFC. Poppe Installatietechniek installeerde de werktuigkundige- en sanitaire installaties tijdens de nieuwbouw van het pand.

Frisse scholen

Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Kortom een gezonde, aangename werk- en leeromgeving voor leerlingen en docenten mét extra energiebesparing. Dat was de ambitie die er lag vanuit de gemeente Sluis en de schoolbesturen bij de nieuwbouw van het pand.

Poppe Installatietechniek mocht hier aan bijdragen en bracht een totaaloplossing aan voor een optimaal binnenklimaat. Alle klimaatelementen, zoals verwarming, koeling en luchtbehandeling zijn hierdoor volledig op elkaar afgestemd. In combinatie met voortdurende metingen van CO2, temperatuur en relatieve luchtvochtigheid wordt een optimaal binnenklimaat gecreeerd die op basis van vraag en omgevingsfactoren ontstaat. Door de toepassing van aanwezigheidsdetectie is de verwarming c.q. koeling alleen actief tijdens aanwezigheid van personen. Tijdens afwezigheid wordt er, met een vrij in te stellen tijdschakeling, kortstondig minimaal geventileerd. Dit met als doel om tijdens langdurige afwezigheid het lokaal fris te houden. 

Energiezuinig en duurzaam

De warmte en koude opwekking geschiedt middels 2 gasabsorptiewarmtepompen. Deze warmtepompen kunnen een groot vermogen aan energie opwekken. Dit met een relatief kleine gasaansluiting en een klein elektrisch vermogen. Daarmee een duurzame installatie met minimaal energieverbruik. De regeltechniek die is aangebracht is in staat om te anticiperen, te sturen en ook aan te sturen. Continue rekening houdend met de CO2 concentratie, de binnen- en buitentemperatuur en de relatieve vochtigheid.  
 

Werkzaamheden

  • Binnenriolering

  • Waterinstallaties

  • Sanitair

  • Gasinstallatie

  • Brandbestrijding

  • Hemelwaterafvoeren

  • Verwarming installatie

  • Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallatie

  • Koelinstallaties

  • Regelinstallatie

Fotogallerij

De Windmaker - MFC Oostburg De Windmaker - MFC Oostburg De Windmaker - MFC Oostburg De Windmaker - MFC Oostburg De Windmaker - MFC Oostburg

Ook plannen?

Meer weten over de werkzaamheden óf wil je meer informatie over hoe we ook jouw project tot een succes kunnen maken?
Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.
 

Klant aan het woord:

Lees het volledige interview

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes