Duurzame verbeterslagen

Ovet

Ovet Terneuzen

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden aan een energieklasse voldoen, namelijk: minimaal energielabel C. Om aan deze eis te voldoen moeten verschillende maatregelen getroffen worden. Ook bij het hoofdkantoor van Ovet in Terneuzen zijn duurzame verbeterslagen gemaakt.

Poppe Installatietechniek heeft ook het ontwerp gemaakt. De vraag was: 'Hoe kunnen we onze installaties verduurzamen?' De kosten zijn in kaart gebracht en de besparingen zijn in beeld gebracht.

Werkzaamheden

  • Plaatsen van 2 energiezuinige cv-ketels.
  • Bij Ovet zijn er vrij veel douches. Om gaskosten aanzienlijk te verminderen is er een zonneboiler geïnstalleerd in plaats van de bestaande gasboiler.
  • De ventilatie is aangepast naar een WTW-installatie: energiezuinig ventileren.
  • Verder is de regelinstallatie afgestemd op alle nieuwe componenten.

Toelichting

Deze oplossing met WTW-ventilatie draagt in grote mate bij aan het verduurzamen van het pand van Ovet. Door middel van de energiebesparingsverkenner van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zien we dat wanneer gekozen wordt voor ventilatie middels een WTW-installatie het energielabel stijgt van label D naar label C.

Luchtbehandelingskasten voeren verse lucht aan en voeren de vervuilde binnenlucht uit de geventileerde ruimten weer af. Tijdens het transport van de lucht door de luchtbehandelingskast, wordt de toevoerlucht gezuiverd door een filter en daarna verwarmd en/of gekoeld naar de ruimten getransporteerd. De luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewisselaar. Hierin wordt de temperatuur van de afgevoerde lucht uit de ruimten uitgewisseld met de verse toevoerlucht. Op deze manier wordt de temperatuur van de inblaaslucht flink verhoogd.

Fotogallerij

Ovet Ovet Ovet Ovet Ovet

Ook plannen?

Meer weten over de werkzaamheden óf wil je meer informatie over hoe we ook jouw project tot een succes kunnen maken?
Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.
 

Klant aan het woord:

Lees het volledige interview

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum (medio september)
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes