Alles over zonnepanelen

Belastingvoordelen zonnepanelen

Belastingvoordeel voor zonnepanelen draagt bij een aan beter financieel rendement. Bij aanschaf van zonnepanelen kan belasting worden terug gevraagd. Bij zonne-energie gaat het om Energie Investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de onderneming kan de zonnestroom installatie bij de belastingdienst afschrijven. De overheid stimuleert door middel van belastingvoordelen de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven met een aansluiting van max. 3x80A. Voor bedrijven met een aansluiting >3x80A is er de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++subsidie).

Energie Investingsaftrek (EIA)

Energie Investeringsaftrek is een regeling voor ondernemers die een systeem aanschaffen van 15kWp of meer. Voor iedere kWp mag je kosten opvoeren. Over deze kosten wordt vervolgens 45% voordeel gegeven. Afhankelijk van je belastingdruk ontvang je hier vervolgens over geld terug. De regeling levert gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA kan je bovendien ook gebruik maken van de gebruikelijke afschrijving voor jouw energie-investeringen en een lagere energierekening.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een voordeel wat gegeven wordt tot investeringen per jaar met een totaal van € 312.176,- en kent een drempel vanaf € 2.300,-. Het percentage voordeel is 28% met betrekking op een totale investering tot € 56.192,- per jaar. Hierboven wordt het voordeel kleiner. 

Afschrijving zonnepanelen

Investeringen in zonnepanelen mogen in 20 jaar worden afgeschreven.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes