Alles over zonnepanelen

Belastingvoordelen zonnepanelen

Belastingvoordeel voor zonnepanelen draagt bij een aan beter financieel rendement. Bij aanschaf van zonnepanelen kan belasting worden terug gevraagd. Bij zonne-energie gaat het om Energie Investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de onderneming kan de zonnestroom installatie bij de belastingdienst afschrijven. De overheid stimuleert door middel van belastingvoordelen de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven met een aansluiting van max. 3x80A. Voor bedrijven met een aansluiting >3x80A is er de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++subsidie).

Energie Investingsaftrek 2022 (EIA)

Energie Investeringsaftrek is een regeling voor ondernemers die een systeem aanschaffen van 15kWp of meer. Met EIA kunt u 45,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2022 (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is een voordeel wat gegeven wordt tot investeringen per jaar met een totaal van € 332.994,- en kent een drempel vanaf € 2.400,-. 

De laatste informatie over beide subsidieregelingen vindt u op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/energie-investeringsaftrek/ondernemers.

Afschrijving zonnepanelen

Investeringen in zonnepanelen mogen in 20 jaar worden afgeschreven.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes