Alles over de warmtepomp

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruik maken van verschillende warmtebronnen. Hieronder zetten we de verschillen op een rijtje.

De lucht/water warmtepomp

De lucht/water warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Naast gewone buitenlucht is er alleen elektriciteit nodig om de warmtepomp te laten draaien. De warmte die onttrokken wordt uit de buitenlucht wordt opgewaardeerd tot de gewenste aanvoertemperatuur voor het verwarmen van de radiatoren en de vloerverwarming. Met deze opstelling vervalt je cv-ketel en gaat je gasverbruik voor verwarmen en warm tapwater terug naar nul. 

De grondgebonden warmtepomp

De grondgebondenwarmtepomp, oftewel de water/water warmtepomp haalt zijn energie uit de bodem. Door middel van een boring wordt een buizensysteem in de grond geïnstalleerd. Samen met de warmtepomp zorgt de bodemwisselaar ervoor dat het water-glycolmengsel dat circuleert in de installatie, warmte uit de grond kan onttrekken en kan afgeven aan het afgiftesysteem (radiatoren - vloerverwarming) in de woning of het gebouw. In de zomermaanden, wanneer de verwarming niet wordt gebruikt, kan de bodem zich weer opladen voor de volgende koude winterperiode én kan men in de woning zelfs gebruik maken van passieve topkoeling. Bij deze vorm van verwarmen is het gebruik van aardgas volledig overbodig. 

De hybride waterpomp

De hybride waterpomp gebruik je in combinatie met de huidige cv-ketel. Wanneer je in het voor- en najaar de verwarming gebruikt, is het de warmtepomp die z'n werk doet. Deze zorgt met een minimaal energieverbruik voor de gewenste temperatuur. Als het in de winter erg koud is schakelt de cv-ketel bij. Je cv-ketel of zonneboiler zorgt ook voor warm water. Je houdt hierbij dus een gasaansluiting.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes