Verwarming

Cascade verwarmings opstelling

Een cascadesysteem is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter vermogen te realiseren. Dit systeem is zeer geschikt voor grote gebouwen zoals productiebedrijven, kerken, hotels, verzorgingshuizen en kantoren. Ook in gebouwen met een grote warmtebehoefte, zoals scholen en zwembaden, wordt vaak een cascadesysteem geïnstalleerd.

Het op temperatuur brengen van een gebouw vraagt veel meer vermogen dan het op temperatuur houden van een gebouw. Hiervoor is een flexibele warmteproducent nodig. De cv-ketels dienen te beschikken over het grootste modulatiebereik. Hiermee wordt aan snel wisselende warmtebehoeftes voldaan en wordt optimaal gebruik gemaakt van de capaciteit van de cascade opstelling.

Cascaderegelaar

Door het leidingwerk te isoleren en de cascade opstelling aan te sluiten op een passende cascaderegeling ontstaat er een energiezuinige en duurzame installatie. Wanneer de cascaderegelaar de cv-ketels aanstuurt, zal de installatie niet uitvallen in geval van storing. Wanneer één cv-ketel in storing valt, zal de volgende cv-ketel de werking automatisch overnemen. Nog een voordeel van een cascaderegelaar is dat de cv-ketels cynisch omgewisseld worden. Dat wil zeggen dat de cv-ketels allemaal evenveel branduren hebben.

 

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes