Project Hulster Sociëteit

Uitgelicht project: De Hulster Sociëteit

In het karakteristieke voormalige ING-gebouw aan de Steenstraat in Hulst is hard gewerkt aan de realisatie van De Hulster Sociëteit: meerdere appartementen en diverse kantoren. Poppe Installatietechniek was al in een vroeg stadium betrokken en heeft ook de verduurzaming van het pand op zich mogen nemen.

Werkzaamheden

Poppe Installatietechniek heeft in opdracht van Sprangers Bouwbedrijf het advies en ontwerp van de verwarmingsinstallatie gemaakt. Dit resulteerde in een lucht/water warmtepompinstallatie voor de appartementen. Deze wartempomp zorgt voor de verwarming en het warme tapwater. Het afgiftesysteem hierbij is lage temperatuur vloerverwarming. De commerciële ruimten zijn voorzien van een lucht/lucht warmtepomp van Daikin.

Een toekomstgericht pand

Warmtepompen maken gebruik van een duurzame energiebron. Dit doen ze door warmte te onttrekken aan de buitenlucht. Een groot verschil met de traditionele cv-ketels is dat je bij een cv-ketel direct warm water hebt. Dit is bij een warmtepomp niet het geval. Daarom zijn alle appartementen voorzien van een eigen warmwaterboiler die door de warmtepomp wordt opgewarmd. De boilers zijn afgestemd op het gebruik van ieder appartement.

Klant aan het woord

‘In het voortraject had ik direct aangegeven dat ik alles gasloos wilde,’ vertelt Joris Jansen. ‘Ik wilde de overstap maken naar elektrisch, dat is toch de toekomst. Stefan van Poppe Installietechniek stond ervoor open om dit te onderzoeken. Het was mogelijk, maar wel met wat aandachtspunten. Het ging natuurlijk om één systeem voor tien verschillende kantoorruimten, waarin allemaal verschillende mensen zitten met elk hun eigen wensen en meningen. Poppe Installatietechniek is op zoek gegaan naar oplossingen, om het zo voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Er is gekozen om zowel de appartementen als de commerciële ruimten voorzien van warmtepompinstallaties. Deze installatie was het meest logisch en flexibel met deze opzet van kantoren. Daarnaast hecht ik veel waarde aan kwaliteit, daar voldeed deze installatie ook aan. En prijstechnisch was het interessant.’

Lees hier het volledige interview met Joris Jansen >>

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum (medio september)
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes