De ideale temperatuur

VRV systemen

Een VRV-systeem (Variable Refrigerant Volume) is een klimaatsysteem dat vaak wordt toegepast op grote schaal omdat het meerdere ruimtes tegelijkertijd op zeer efficiënte wijze kan verwarmen of koelen. Het systeem biedt hiermee dus verwarming én airco ineen! Het systeem is zeer geschikt voor hotels, kantoren, winkels, utiliteit, ziekenhuizen, horeca, datacentra en onderwijs.

Koelen én verwarmen met VRV-systemen

Zoals gezegd kan een VRV-systeem meerdere ruimtes tegelijkertijd verwarmen. Daarbij is per ruimte de temperatuur in te stellen. Het is ook mogelijk om de ene ruimte te verwarmen- en de andere ruimte juist te koelen. U heeft binnen uw bedrijfspand immers niet overal dezelfde temperatuurbehoeften. Zo kan een computerruimte vol met servers koeling vragen waar in een naastgelegen kantoorruimte wellicht warmte wordt gewenst.

Van het gas af met een VRF-/VRV-systeem

Het grote voordeel van een VRF-/VRV-systeem is met name de energiezuinige manier van verwarmen én koelen. Het systeem haalt namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit. Er wordt dus géén gebruik gemaakt van gas of een andere energiebron en hiermee kan je bijvoorbeeld je volledige bedrijfs- of kantoorpand gasloos verwarmen en koelen. Zelfs als het vriest, kan uit de lucht warmte worden onttrokken. In tegenstelling tot klassieke systemen kan een VRV-systeem precies de capaciteit leveren welke op dat moment gevraagd wordt, wat een zeer hoog rendement oplevert. Het systeem is dan ook veel energiezuiniger dan koelen en verwarmen met een koelmachine en een HR-ketel.

Subsidie

Omdat het systeem veel energiezuiniger is geeft de overheid subsidie in de vorm van een fiscaal aantrekkelijke investeringsaftrek (EIA) op de aanschaf van een VRV-systeem. Daarnaast geeft het systeem een forse verlaging van de Energie Prestatie Normering (EPN).

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes