Cv-ketel kapot. En nu?

Tips bij storingen

Werkt je cv-installatie niet? Wist je dat je sommige problemen van je cv-installatie zelf kunt oplossen? We geven je graag tips en helpen je op weg.
 

 1. Probeer allereerst een reset
  Veel storingen kunnen simpelweg worden opgelost met een reset van de installatie. Druk dus de resetknop allereerst in om te kijken of dit het probleem al wegneemt.
 2. Check de storingsmelding op het display
  In de handleiding van jouw cv-ketel staat uitgelegd wat de storingsmelding betekent. Je bent dan al een belangrijke stap verder in de richting van een oplossing.
 3. Te lage waterdruk
  Een veel voorkomende oorzaak van storingen is een te lage waterdruk. De waterdruk van je cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn. Zit hij daaronder, dan moet het systeem bijgevuld worden. In de handleiding van je cv-ketel staat vermeld hoe dat werkt. Eén belangrijke tip: vul je cv-ketel bij als de cv-ketel in rust is en de watertemperatuur niet hoger is dan zo’n 40°C.
 4. Lucht in de leidingen
  Wat ook vaak voorkomt, is dat er lucht in leidingen zit. Je hoort dan meestal wat getik. Je lost dit probleem eenvoudig op door deze stappen te volgen:
  - Draai alle radiatoren vol open.
  - Zet de temperatuur van je verwarming 10 minuten hoog, bijvoorbeeld 25°C.
  - Zet na die 10 minuten de thermostaat terug uit en draai alle radiatoren dicht.
  - Wacht nog 10 minuten en draai vervolgens per radiator (eerst de radiatoren beneden, daarna boven) het ontluchtingsventieltje een klein beetje open zodat de
    lucht kan ontsnappen. Houd er een handdoek bij voor het moment dat er geen lucht meer uitkomt, maar water.
  - Controleer naderhand of de waterdruk van je cv-ketel nog tussen de vereiste 1,5 en 2,0 bar staat.
 5. Niet-werkende thermostaat
  Soms is er met je cv-ketel niks mis, maar werkt je thermostaat niet meer. Kijk of je hier een foutmelding op ziet. Zie je helemaal geen aanduiding meer op je thermostaat, dan kan het ook iets heel simpels zijn: lege batterijen. Die kun je eenvoudig vervangen.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes