Verwarmen met zonne-energie

Zonneboiler Nefit Solarline 2

Een zonneboiler zorgt voor warm water met energie van de zon, voor bijvoorbeeld je badkamer en je keuken.
Zonlicht is een duurzaam alternatief voor aardgas. Bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadboiler voor het warme water.
In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warme water. In de winter lukt dit niet. Maar je hoeft niet bang te zijn voor een koude douche: als er minder zonlicht is, zorgt je hr-ketel of warmtepomp voor warm water. Ongeveer 60% van het water wordt duurzaam verwarmd door de zon. Hierdoor heb je veel minder gas of stroom nodig en kun je jaarlijks honderden euro's besparen, afhankelijk van je huishouden en energietarieven.

Eindeloos profiteren van de zon

De meest toegepaste Nefit SolarLine II systemen bestaan uit één of twee zonnecollectoren en een zonneboiler (voorraadvat). De collector zet het zonlicht om in warmte. Een gescheiden vloeistofcircuit geeft deze warmte af aan de warmwatervoorraad in de zonneboiler. Zo kan op jaarbasis 60% van het warme water voor douche, bad en keuken worden geproduceerd. Meer informatie over de Nefit Solarline 2 zonneboiler kan je hier vinden.

Uniek in mogelijkheden en montagegemak

Met de zonnecollectoren kan je alle kanten op: Verticaal in of op een schuin pannendak, of toch verticaal op een plat dak. Heb je geen eigen dak? Ook dan kan je profiteren van de zonne-energie. Het is mogelijk een groot hoogteverschil te creeëren tussen de zonnecollectoren en de zonneboiler, zelfs vijf etages. Hierdoor is het mogelijk de zonneboiler lager te plaatsen dan de zonnecollectoren. De collectoren kunnen zowel op (of in) het pannendak, op een platdak (verticaal of horizontaal) en tegen de gevel (in een hoek tussen 45° en 60°) worden geplaatst.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes