Verwarmen met zonne-energie

Warmtepompboiler Daikin

Een warmtepompboiler is een lucht/water-warmtepomp die specifiek ontwikkeld is om sanitair water te verwarmen. Het systeem maakt hiervoor gebruik van warmte-energie die het onttrekt aan de buitenlucht, binnenlucht of afgevoerde ventilatielucht. Dit principe maakt een warmtepompboiler een zeer energiezuinige oplossing.

De warmtepompboiler werkt op basis van het principe van een warmtepomp en een elektrisch verwarmingselement. Er is geen fossiele brandstof voor nodig, enkel een elektriciteitsaansluiting. De warmtepomp warmt het water op tot ongeveer 50 graden. Het elektrische verwarmingselement warmt het water vervolgens door tot boven de 65 graden (ter voorkoming van legionella). Daarnaast kan het elektrisch element dienen als booster, of als back-up wanneer het zelfs voor de warmtepomp te koud is. Wanneer u een grote behoefte heeft aan warm water, dan is een warmtepompboiler interessant. Het systeem kan op meerder afnamepunten tegelijk warm water leveren en er zijn boilervaten met grote volumes verkrijgbaar!

De warmtepomp onttrekt warme lucht uit de omgeving en stuurt deze door een warmtewisselaar. Door de warmtewisselaar stroomt een koelvloeistof, die door de warme lucht verandert in een gas. De compressor drukt het gas samen, waardoor er hoge temperaturen ontstaan. De warmtewisselaar geeft vervolgens de warmte af aan het tapwater in de boiler. Het water warmt op terwijl het koelmiddel afkoelt. Door de energie van verdamping en condensatie aan te wenden, kan een warmtepomp veel verwarming leveren, voor relatief weinig elektrische energie. Wanneer de warmtepompboiler te weinig rendement levert, zal het elektrisch element bijspringen. Dit doet hij echter met hetzelfde rendement als een gewone elektrische boiler.

De Altherma warmtepompboilers van Daikin zijn ontworpen voor de productie van warm tapwater, opgeslagen in een geëmailleerde stalen tank. De condensor is voorzien van een externe behuizing voor maximale veiligheid en gewaarborgde hygiëne.

Meer informatie over de Daikin Altherma M HW kan je hier vinden of download hier de brochure.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes