Alles over de warmtepomp

Voordelen van de warmtepomp

Een warmtepomp schaf je niet zomaar aan. Het is een investering, maar gezien de vooruitzichten naar de toekomst is deze investering zeker het overwegen waard. We hebben de belangrijkste voordelen van een warmtepomp voor je op een rijtje gezet.

Laag energieverbruik

Een warmtepomp haalt tot 80% van zijn energie uit de omgeving en slechts 20% uit elektriciteit. Daardoor is het energieverbruik van warmtepompen lager dan bij klassieke verwarmingsinstallaties met een gasketel. Door de lagere energiekosten kun je de aanschaf van een warmtepomp snel terugverdienen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Warmtepompen stoten veel minder CO2 uit dan andere verwarmingssystemen, dit door het lagere energieverbruik. En als je jouw warmtepomp combineert met zonnepanelen, dan verwarm je je woning met 100% groene energie!

Geen gebruik van fossiele brandstoffen

Een warmtepomp gebruikt geen fossiele brandstoffen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, je bent ook niet afhankelijk van de wisselende gasprijzen. Je betaalt alleen voor de warmtepomp en de benodigde stroom.

Een warmtepomp om te koelen

Wist je dat een warmtepomp eigenlijk een omgekeerde airco is? Door middel van een knop kun je in de zomer jouw woning actief of passief koelen met een warmtepomp. Dit is wel afhankelijk van het type warmtepomp dat je hebt.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes