Alles over de warmtepomp

Veelgestelde vragen over subsidie warmtepomp

We hebben een aantal veelgestelde vragen over de subsidie voor warmtepompen in 2022 voor je op een rij gezet:

 

  • Hoeveel subsidie is in 2022 beschikbaar?

Van 2022 tot en met 2024 zal er in totaal 282 miljoen euro extra aan subsidie beschikbaar worden gesteld voor warmtepompen in de bestaande bouw. Je kunt het budget dat op dit moment nog beschikbaar is bijhouden via de website van de Rijksoverheid.

  • Wanneer kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Je komt in aanmerking voor de ISDE-subsidie als je eigenaar bent van een bestaande woning en deze woning je hoofdverblijf is of direct na de renovatie wordt. Alle warmtepompen van NIBE, zowel all-electric als hybride, komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie voor warmtepompen. Je dient de subsidie binnen 12 maanden na installatie van de warmtepomp aan te vragen.

  • Waar kan ik de subsidie aanvragen?

Je kunt de ISDE-subsidie voor warmtepompen aanvragen via de website rvo.nl. Hiervoor heb je je DigiD nodig en een bewijs van installatie, zoals een factuur met daarop duidelijk de aanschaf- en installatiedatum, het merk, de meldcode van het apparaat en het typenummer. Met behulp van deze gegevens kun je de subsidie direct aanvragen.

  • Hoeveel warmtepomp subsidie ontvang ik?

De hoogte van de warmtepomp subsidie hangt af van het type warmtepomp, het energielabel en het vermogen: hoe groter het vermogen, hoe hoger de subsidie. 

  • Voor welk type warmtepompen geldt de warmtepomp subsidie?

De subsidie voor warmtepompen geldt voor alle typen warmtepompen, zowel all-electric als hybride warmtepompen. Je kunt dus subsidie krijgen voor water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen, ventilatielucht/water warmtepompen en hybride warmtepompen.

  • Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een lucht/water warmtepomp?

Voor een lucht/water warmtepomp met een vermogen tot 16 kW ontvang je tot € 2.600,-. 

  • Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een water/water warmtepomp?

Voor een water/water warmtepomp van NIBE ontvang je in 2022 tot € 3800,- aan ISDE-subsidie. Het exacte bedrag verschilt per type warmtepomp. 

  • Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een ventilatielucht/water warmtepomp?

Voor een ventilatielucht/water warmtepomp krijg je in 2022 tot € 1.700,- aan ISDE-subsidie. Voor een ventilatielucht/water warmtepompboiler tot € 650,-. 

  • Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een hybride warmtepomp?

Hoeveel ISDE-subsidie je krijgt voor een hybride warmtepomp, is afhankelijk van de warmtepomp die je met je cv-ketel combineert. Combineer je een lucht/water warmtepomp, dan krijg je in 2022 een subsidiebedrag tot € 2.600,-. 

  • Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een all-electric warmtepomp?

De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het type all-electric warmtepomp, het energielabel en het vermogen: hoe groter het vermogen, hoe hoger de subsidie. 

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes