Van 1994 tot nu!

Bijna 30 jaar Poppe

Al bijna 30 jaar Poppe Installatietechniek… Daar zijn we trots op! In 1994 werd Poppe Installatietechniek opgericht door Ronny Poppe. Toen nog een klein loodgietersbedrijf. Sindsdien hebben we een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In deze tijdlijn nemen we je graag mee terug in de tijd. Van 1994 tot nu! Van de oprichting, tot het 15-jarig jubileum. Van de overnames tot onze nieuwe vestiging in Goes én onze verhuizing naar Hulst.

1994

Start ondernemerschap

In oktober 1994 startte Ronny Poppe met ondernemen. Hij sloot zich aan bij B. de Jonge, die een verwarming-, installatie- en mechanisatiebedrijf runde. De naam De Jonge BV werd aangepast naar VOF de Jonge en Poppe. Dit is het begin van de Poppe-generatie…

1995

Groei klantenkring

Door mond-tot-mond reclame bleef de klantenkring van VOF de Jonge en Poppe groeien en langzaamaan kwamen er ook grote klanten. De eerste grote klant was Huize St. Antonius in 1995. Met veel vertrouwen sloten zij een onderhoudscontract af voor het woonzorgcentrum en de daarbij horende aanleunwoningen. Naast veel particuliere klanten wisten de jaren erna vele andere bedrijven Poppe te vinden.

1997

Nieuwbouw

In de periode van 1995 tot 2005 was de vraag naar nieuwbouwwoningen enorm. De nieuwbouwwijken rezen de grond uit en dat zorgde voor veel werk van de lokale bouwbedrijven.

1999

Begin Poppe Installatietechniek

Eind december 1998 gaat B. de Jonge met pensioen. Ronny Poppe nam het bedrijf over en tegelijkertijd verhuisden ze naar de nieuwbouw aan de Hulsterweg in Kloosterzande. Daarnaast deden Stefan en Ilze Poppe hun intrede als medevennoot. Bij deze nieuwe start hoorde ook een naamsverandering. Vanaf dat moment ging het bedrijf verder onder de naam Poppe Installatietechniek.

1999

F-gas certificering

Het dienstenpakket werd uitgebreid met airconditioning.

2000

Autocad station

De tekentafel werd ingeruild voor een autocad station.

2000

Aantal medewerkers in dienst: 10

2006

VCA certificering

Poppe Installatietechniek groeide en vond het daarbij belangrijk om het bewustzijn van de veiligheid op de werkvloer te kunnen blijven borgen.

2007

Nauwe samenwerkingen

De oprichting van FaktorPlus leidt tot nauwe samenwerking met Vlaander Groep (indertijd: Bouwbedrijf Risseeuw) en De Schrijver Vastgoedonderhoud.

2010

Jubileum

In 2010 bestond Poppe Installatietechniek 15 jaar! Dit werd gevierd met een nieuw logo, een nieuwe website en natuurlijk met een mooi feestje voor medewerkers, klanten en relaties.

2010

Aantal medewerkers in dienst: 18

Samen maken we mooie projecten!

2012

Groene harten

De Poppe-harten gingen steeds groener kloppen. Dit kwam tot uiting in 2012. Vanaf dat moment is Poppe Installatietechniek ook beschikbaar voor het leggen van zonnepanelen.

2012

Jeugd en techniek

Poppe Installatietechniek gaat zich steeds actiever inzetten om de jeugd te enthousiasmeren voor de installatietechniek. Een voorbeeld hiervan zijn bijv. de Doe-Dagen.

2013

Interne verbouwing

De interne verbouwing zorgde voor meer kantoren op de bovenverdieping. Er werden 67 zonnepanelen op het eigen pand gemonteerd.

2014

Overname Stefan en Ilze

Na 20 jaar treden Ronny en Marie-Jose in 2014 uit het bedrijf. Stefan en Ilze nemen Poppe Installatietechniek over. Ook werd dit jaar extra ingezet op digitalisering. Zo verruilden de servicemonteurs de geschreven werkbon voor een iPad.

2015

Kernwaardentraject

Vanaf 2015 wordt, door middel van een kernwaardentraject, de focus gelegd op een vijftal kernwaarden, om zo de klant nog beter van dienst te zijn. Poppe Installatietechniek is betrouwbaar, betrokken, veelzijdig, enthousiast én duurzaam. Ook kreeg Poppe Installatietechniek er een behoorlijk aantal m2 bij. Het aantal medewerkers groeit, dus de kantoren werden uitgebreid en een prettige en sfeervolle kantine is ook een mooie aanvulling.

2015

Uitbreiding kantoren en kantine

Aan de achterzijde van het pand werd een stuk aangebouwd, waardoor extra kantoren en een grote multifunctionele ruimte werden gecreëerd.

2015

Aantal medewerkers in dienst: 25

Samen maken we mooie projecten!

2018

MVO & BIM

Er werd een nog grotere focus op het binnenklimaat gelegd. Het dakwerk werd vanaf nu uitgevoerd met samenwerkingspartners. Poppe Installatietechniek hecht veel waarde aan MVO en bereikte een finaleplaats rondom de MVO-prijs en werd tweede. Ook werd er in dit jaar gestart met BIM-modelleren. Het eerste project hierin was de nieuwbouw van gezondheidscentrum de Bron.

2018

BIM modelleren

Er wordt dit jaar gestart met BIM-modelleren. Het eerste project hierin was de nieuwbouw van gezondheidscentrum de Bron.
Gebouwen kunnen hiermee sneller, slimmer en beter ontworpen, gerealiseerd en beheerd worden.

2019

Digitalisering

In 2019 werd gestart met plannen via internet. Waar Jacqueline voorheen alle klanten opbelde voor het maken van een afspraak, wordt nu via de e-mail een datum en tijd voorgesteld. Klanten kunnen deze afspraak bevestigen of eventueel via internet een andere datum kiezen.

2019

25-jarig jubileum & overname van Damme & van de Vijver

Naast drukke voorbereidingen omtrent een tweede vestiging in Goes, nam Poppe Installatietechniek per 1 oktober 2019 het Installatiebedrijf van Damme & van de Vijver uit Hulst over. Hierdoor werd het team verder uitgebreid met extra vakmensen. De datum was wel heel speciaal, want op 1 oktober bestond Poppe ook nog eens precies 25 jaar. Een mooi jubileum waar via social media veel aandacht aan gegeven is. Een nieuwe website werd gelanceerd en het pand werd in een nieuw ‘jasje’ gestopt! Door de vele ontwikkelingen werd het feestje uitgesteld.

2019

Opening tweede vestiging

In 2019 opende Poppe Installatietechniek haar tweede vestiging in Goes. Deze vestiging bood perspectief om het werkgebied uit te breiden. Daarbij werd gestart aan het verwezenlijken van een uniek inspiratiecentrum.

2019

25 jaar in dienst!

Ernst en Jean-Paul, onze eerste jubilarissen met een 25 jarig dienstverband. Wat een toppers!

2020

Aantal medewerkers in dienst: 47

Werken, we doen het samen!
Samen lachen hoort daar ook bij.

2023

Blij met CO-certificering

Poppe Installatietechniek beschikt over het wettelijke CO-certificaat. Zonder dit certificaat mogen installatiebedrijven vanaf 1 april 2023 geen gasverbrandingsinstallaties, zoals cv-ketels, meer onderhouden, repareren of plaatsen.

2023

Nieuw bedrijfspand Hulst

Poppe Installatietechniek is uit zijn 'jasje' gegroeid. De uitbreidingsmogelijkheden in Kloosterzande zijn op en daarom verhuist het bedrijf per 1 mei 2023 naar een nieuw bedrijfspand in Hulst.

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes