‘Werken met cijfers, allesbehalve saai!’

Geschreven op 1 december 2021 door Jessica Plasschaert

De financiële administratie… Voor veel mensen klinkt dit als een saaie baan. Maar het is alles behalve dat! Onze financiële topper Jessica vertelt over haar baan en waarom ze er iedere week weer plezier aan beleeft.

‘Ik ben bij Poppe Installatietechniek verantwoordelijk voor de financiële administratie. Dit houdt in dat ik samen met mijn collega’s de inkoopfacturen inboek, ik zet de uitgaande betalingen klaar, ik boek de bank en de kas én verzorg de btw-aangiften. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer, oftewel het opvolgen van betalingen. Ook kijk ik maandelijks met Ilze naar de resultaten van de projecten van de montage-afdeling. Samen kijken we hoe we hiervan kunnen leren en wat we kunnen verbeteren. Heel leuk om te doen.

Cijfers met elkaar verbinden

Mijn baan saai? Absoluut niet! Het is juist erg afwisselend omdat ik zoveel verschillende werkzaamheden binnen de financiële administratie mag uitvoeren. Alle cijfers staan met elkaar in verband en het geeft voldoening om alles kloppend en bijgewerkt in de administratie te hebben staan. Aan het eind van de maand komen alle cijfers bij elkaar in de btw-aangifte en dan is de maand weer afgesloten.

Een goed en voldaan gevoel

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn voor mij altijd het drukst, want dan sluiten we het voorgaand boekjaar af. Alle cijfers van het afgelopen jaar moeten dan correct en compleet in de boekhouding zitten en kunnen dan naar de accountant gestuurd worden. Het geeft mij altijd een fijn en voldaan gevoel wanneer dit gebeurd is. Het debiteurenbeheer is soms iets minder leuk om te doen. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat klanten de factuur niet kunnen betalen. Het is fijn dat we soms mogelijkheden kunnen bieden voor een betalingsregeling en dat we klanten hiermee tegemoet kunnen komen.

Toch voor Poppe Installatietechniek gekozen

Na de geboorte van ons zoontje ben ik een jaartje fulltime moeder geweest. Na dat jaar wilde ik graag weer aan de slag, dus ik had een aantal open sollicitaties verstuurd. Onder andere naar Poppe Installatietechniek. Inmiddels was ik al op gesprek geweest bij een ander bedrijf en daar zou ik mogen starten. Maar net op dat moment belde Ilze mij op, dat ze bij Poppe installatietechniek nog iemand zochten voor de financiële administratie. Ik ben diezelfde middag nog op gesprek geweest. Dit was een fijn en open gesprek en het voelde gelijk goed aan. Ik heb toen de keuze gemaakt om bij Poppe Installatietechniek te starten en niet bij het andere bedrijf. Zowel door het fijne gesprek, als door de bredere functie die dichter bij mijn ervaring ligt.

Fijne en informele werksfeer

Van deze keuze heb ik nog geen moment spijt gehad. Poppe Installatietechniek is een heel leuk bedrijf om voor te werken. Er heerst een fijne en informele werksfeer, waardoor je altijd bij collega’s terecht kunt met vragen. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, in de vorm van opleidingen en cursussen, maar ook om het werk te verbeteren of te vergemakkelijken. Ik zit helemaal op mijn plek!’

Jessica Plasschaert – Financiële administratie

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes