Verduurzamen? Wij kennen de juiste stappen

Verduurzamen. Hoe?

Geschreven op 6 december 2017 door Stefan Poppe

We zien dat steeds meer mensen zich verdiepen in het verduurzamen van hun woning. En dat is mooi om te zien, want we staan met z'n allen voor een hele omslag. Onze woningen moeten energiezuiniger worden én in 2050 zelfs energieneutraal zijn. Dit zijn geen vrijblijvende voornemens maar keiharde eisen vanuit het klimaatakkoord.

Kent u de juiste stappen? Wij wel.

Als woningeigenaar is het de kunst om de juiste stappen te nemen. Het is niet één techniek die zorgt voor een toekomstbestendig huis. De oplossing zit in de combinatie van de verschillende disciplines (isolatie, HR++ beglazing, duurzaam verwarmen, zonnepanelen enz.). En wij kijken nóg verder. Naar de totale woning. Hoe kunt u uw woning stap voor stap duurzamer maken? Met onze vaste partners zorgen wij voor een goed stappenplan.

Een eigen manier van duurzaam wonen

Bij bestaande woningen gaat het altijd om maatwerk. Alle woningen en hun bewoners zijn anders. Maar waar begint u? En moet alles tegelijk? Veel vragen. Technisch advies is daarbij onmisbaar. Het geeft inzicht en maakt het maken van verantwoorde keuzes gemakkelijker. Wij zijn dagelijks bezig met duurzame technieken. We helpen u met plannen, zodat u stapsgewijs kunt toewerken naar een eigen manier van duurzaam wonen.

Een voorbeeld: de woonkamer

Doordat huizen steeds beter geïsoleerd worden, wordt het verwarmen op lage temperaturen aantrekkelijker. In plaats van water van de gebruikelijke 80 graden warmte, is cv-water van 35 graden al voldoende. Daar kunt u zich nu al op voorbereiden. Bij het renoveren van de woonkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het monteren van Low H2O radiatoren. Deze radiatoren kunnen prima in het huidige systeem van cv met hoge temperatuurverwarming functioneren. Het grote voordeel: ook later, wanneer het systeem wordt omgebouwd naar lage temperatuurverwarming, in combinatie met een warmtepomp, zijn ze functioneel.

Wanneer maakt u de (eerste) duurzame stap?

Een warmtepomp, lage temperatuurverwarming, het gebruik van zonne-energie voor het opwekken van stroom én het verwarmen van water. De mogelijkheden zijn legio. De vraag ligt bij u! Wanneer maakt u de eerste stap? Of wat wordt de tweede stap? En hoe ziet dit er over een paar jaar uit?

Bewustwording!

Bewustwording is één. Daarbij groeit uw inzicht in energiebesparing. En het besef dat u hiermee bijdraagt aan een beter milieu. Dat werkt stimulerend! Dat smaakt naar meer.

Een duurzame groet,
Stefan Poppe

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes