Altijd op zoek naar verbeterpunten

Van monteur naar werkvoorbereider/tekenaar

Geschreven op 20 oktober 2020 door Gudo Rijk

Toen ik 16 jaar was ben ik begonnen als leerling monteur bij Installatiebedrijf van Damme & van de Vijver. Hier heb ik veel ervaring opgedaan als verwarmingsmonteur in de particuliere nieuwbouw en in de renovatie van bestaande woningen. Ik vond de techniek toen al heel erg interessant en ik wilde er dan ook álles over weten. Inmiddels ben ik al een aantal jaar werkzaam bij Poppe Installatietechniek, dat overigens in 2019 van Damme & van de Vijver heeft overgenomen. Hoe ik bij Poppe Installatietechniek terecht ben gekomen? Dat vertel ik je graag!

Tijdens het opdoen van ervaring als monteur, wist ik al snel dat ik wilde doorgroeien naar de functie van werkvoorbereider/tekenaar. Na een aantal jaar ging ik ervoor! Eerst bij een ander bedrijf en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt naar Poppe Installatietechniek. Stefan en Ilze boden me de kans om nog verder te studeren in de richting van werkvoorbereider/tekenaar. Een heel mooie kans! Van leerling monteur niveau 2 tot student HIT-W in Breda…

We doen het samen!

Ik ben nu vooral bezig met het ontwerpen van installaties in particuliere woningen en gebouwen. Het ontwerpen van goed werkende installaties maakt me enthousiast! Daarnaast vind ik het ook heel leuk om samen met mijn collega’s te werken. Samen zoeken we steeds naar verbeterpunten van processen, dit vooral op het gebied van planning en snelle terugkoppeling. Hoe kunnen we dingen slimmer en sneller doen? Wat kunnen we nog verbeteren? Het leuke daarbij is dat we het samen doen. Samen werken aan efficiënter werken én het goed afstemmen met elkaar.

Adviseren van klanten

Mede door de opleiding die ik nu volg en door de komende energietransitie vind ik het ontwerpen van een duurzame installatie ontzettend uitdagend. Zo komen er bijvoorbeeld dagelijks vragen over warmtepompen en luchtbehandeling in woningen en gebouwen. Vaak wordt de vraag gesteld of de woning van de klant geschikt is voor het plaatsen van een warmtepomp. En wat is de investering die hiervoor nodig is? En hoelang kan de klant met de installatie vooruit? Dit zijn toch wel veelgestelde vragen waar onze klanten graag meer informatie over willen hebben. Bij Poppe Installatietechniek hebben we de kennis in huis en kunnen we hier een juist advies in geven.

Gudo Rijk

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes