Van kinds af aan passie voor het installatievak

Geschreven op 10 juni 2024 door Wessel Poppe

De passie voor het installatievak, je kunt wel stellen dat die er bij Wessel Poppe met de paplepel is ingegoten. Als kind zijnde was hij regelmatig op de zaak te vinden en zijn interesse werd al snel gewekt. Inmiddels zit hij in de afrondende fase van zijn BBL-opleiding Eerste monteur én heeft hij zijn CO-training afgerond.

‘Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in het installatievak. Niet zo gek misschien, aangezien mijn vader (Stefan Poppe) en opa (Ronny Poppe) vaak op de zaak te vinden waren. Ik zag niet anders. Het werk van mijn opa en vader was zo dichtbij. Ik ging regelmatig met hen mee en hielp dan met opruimen in het magazijn. Nieuwsgierig naar alles wat daar te zien was, dat was ik zeker! Maar of ik altijd al in de installatietechniek wilde werken? Natuurlijk niet! Ik wilde eigenlijk profvoetballer worden ;-).

Gecertificeerd onderhoudsmonteur

De keuze om óók in de installatietechniek te gaan werken was snel gemaakt. Op dit moment volg ik de BBL-opleiding ‘Eerste monteur woningen’ niveau 3. Daarnaast heb ik de training CO met succes afgerond, want vanaf april 2023 mogen alleen nog gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame installatie- en onderhoudsmonteurs werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen uitvoeren. Stages en werken bij Poppe is voor mij echt vanzelfsprekend. Toch heb ik wel eens stagegelopen bij een ander installatiebedrijf, maar dat was meer omdat het moest, haha! Nee, dat was natuurlijk ook heel leerzaam en het is leuk om te zien hoe het er ergens anders aan toe gaat.

Het is nu zoveel leuker

Ik ben op jonge leeftijd aan het werk gegaan en dat bevalt me heel goed! Als ik nu nog vijf dagen per week naar school zou moeten, dan zou ik dat niet volhouden. Zo is het zoveel leuker. Natuurlijk heb ik collega-monteurs van mijn leeftijd, maar ik vind het ook leuk om met de ‘ouderen’ te kletsen. We hebben altijd wel wat om over te praten, ook over andere dingen dan werk.

Geen dag is hetzelfde

Het allerleukste aan mijn baan bij Poppe Installatietechniek vind ik de afwisseling. Geen dag is hetzelfde en dat is écht zo! Wat wel altijd hetzelfde is, is de start van de dag: ik begin iedere ochtend met het inladen van mijn bus. Ik kijk welke klus er die dag op de planning staat en welke spullen ik daarvoor nodig heb. Daarna drink ik even een bakje koffie met mijn collega’s en dan vertrek ik naar de klant. Meestal ben ik wel een hele dag bezig aan een ketel, warmtepomp of airco. Mooi om te doen en om de klanten blij te kunnen maken.

Dankbaar voor vertrouwen

Inmiddels zit ik in de afrondende fase van mijn opleiding en kan ik bepaalde klussen zelfstandig uitvoeren, bijvoorbeeld het plaatsen van een cv-ketel. Het vertrouwen dat ik krijg van collega’s, omdat ik alleen naar een klus ga én het dus zelfstandig doe, dat is leuk! Maar ook samenwerken vind ik gezellig én nuttig. Je leert toch veel van je ervaren collega’s. Bijvoorbeeld van mijn oom Brian, daar kan ik echt alles aan vragen. Ook van Marnix heb ik echt heel veel geleerd. Maar eigenlijk kan ik bij al mijn collega’s terecht als ik ergens tegenaan loop.

Mijn eigen bus – een bijzonder moment!

In januari van dit jaar, 2024, heb ik mijn eigen bus opgehaald en ingericht. Dat was toch wel een bijzonder moment! Het is geweldig om een eigen bus te hebben, daarmee rond te rijden en om meer zelfstandig te werken. Na een klus bij de klant thuis, rij ik altijd terug naar de zaak om mijn bus netjes te maken. Zo ben ik weer klaar voor de volgende werkdag! Voorlopig zit ik helemaal op mijn plek binnen deze functie, maar over 10 à 20 jaar… wie weet. Misschien ben ik dan wel doorgegroeid tot werkvoorbereider op kantoor, dat lijkt me wel wat!’

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes