Stap voor stap een beetje groener

Geschreven op 20 augustus 2020 door Ilze Poppe

Corona bracht onzekerheid. Allereerst zakelijk: klanten die afspraken wilden verzetten, projecten die werden uitgesteld naar een later, onbepaald moment en agenda’s waarin afspraken als sneeuw voor de zon verdwenen. Daarna volgden ook snel de persoonlijke onzekerheden. Met als toppunt het examenjaar van onze puberzoon dat er opeens heel anders uitzag dan verwacht…

Op zoek naar antwoorden

Momenten waarbij ik, wellicht net als velen, de balans probeerde op te maken. Wat gebeurt er? Wat gebeurt er nu écht? Wat voor gevolgen heeft het coronavirus? Voor de korte en de lange termijn? Wat vind ik nu écht belangrijk? Voor ons gezin, voor mezelf en voor het bedrijf? En zijn we daarvoor op de goede weg? Veel vragen, met daarbij niet altijd even snel de antwoorden te vinden.

Stilstaan met een blik op de toekomst

Met een geweldig gezin, een leuk huis met ruime tuin en iets meer vrije tijd dan anders kwam al snel het besef dat het goed is zo nu en dan even stil te staan. Stil te staan in het nu. En stil te staan met een blik op de toekomst. Belangrijk voor mij is de mooie aardbol waarop we ons leven leiden, op een plaats zo rijk aan mogelijkheden. Met opnieuw mijn blik op verduurzaming. Het zou toch gewoon groener moeten kunnen. Zowel in, als buiten coronatijd. Daar kan toch eigenlijk niemand iets op tegen hebben? En als dat voor de één een ministapje is en voor de ander een meer rigoureuze, dan is dat allebei prima. Niet alles kan en moet tegelijk.

Een nieuwe stap in duurzaamheid

Een voor mij nieuwe stap is de aanpassing in mijn eetpatroon. Minder vlees. In de ‘coronatijd’ ben ik bewuster geworden van de impact van ons voedselsysteem. De stappen in verduurzaming die we eerder maakten, hadden meer betrekking op onze woning. In 2010 zetten we onze eerste stap. Het installeren van onze zonneboiler waarmee we tijdens zonnige dagen voorzien in ons eigen warmwater. In 2014 kwamen daar de zonnepanelen bij en sinds 2018 is onze woning van het gas af. We gingen verwarmen middels een warmtepomp. Verschillende stappen in de loop der jaren. Dat maakt het haalbaar. Ieder kan zijn eigen manier en zijn eigen tempo van verduurzamen kiezen.

Informeren en inspireren!

Geweldig vind ik het dat we vanuit ons bedrijf óók bij onze klanten mee mogen denken in deze stappen. We zijn momenteel bezig de laatste hand te leggen aan ons inspiratiecentrum in Goes. Een plek waar we mensen graag mee willen nemen in de mogelijkheden van verduurzaming. Waar we de tijd nemen voor een advies op maat.

Ik hou jullie op de hoogte… Want voor mensen met duurzame ambities wordt het zeker de moeite waard om daar vanaf oktober een kijkje te komen nemen. Je bent welkom! Heb je vragen over duurzaamheid of over het inspiratiecentrum? Stuur dan een mail naar info@poppeinstallatietechniek.nl of bel ons op 0114 681 243 (Kloosterzande) of 0113 743 200 (Goes).

 

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes