Ontplooien tot vakman in de installatietechniek

Geschreven op 22 april 2021 door Marc Neve

In 2019 nam Poppe Installatietechniek installatiebedrijf Van Damme & Van de Vijver over. Zo kwam ook servicemonteur Marc Neve bij Poppe Installatietechniek terecht. Lang wennen? Dat was niet nodig. Marc voelde zich direct welkom in het team.

‘De eerste indruk wanneer je bij een nieuw bedrijf begint… die is belangrijk! En die eerste indruk was bij mij gelijk goed. Poppe Installatietechniek is natuurlijk een bekend bedrijf in de regio en aangezien we hier in een redelijk klein gebied zitten, kende ik een aantal van mijn nieuwe collega’s al. Niet alleen daardoor voelde ik me snel thuis, maar ook door de andere jongens die ons goed hebben opgevangen. En… je kan bij iedereen binnenlopen als er iets is, ze zijn altijd een luisterend oor. Dat geldt ook voor Stefan en Ilze, zij staan niet boven de rest en je kunt altijd bij ze terecht. We zijn állemaal collega’s en zo voelt dat ook echt.

36 jaar ervaring

Net als bij Van Damme & Van de Vijver, ben ik ook bij Poppe Installatietechniek werkzaam als servicemonteur. Het team van de service is echt leuk en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik loop al 36 jaar mee in het vak, maar ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. Dat is ook waarom ik mijn vak zo mooi vind. Iedere dag is een uitdaging. Het is leuk om zelf een storing op te kunnen lossen, ik kan inmiddels uit veel ervaring putten, maar soms heb je ook echt je collega’s nodig. En dat het probleem opgelost wordt, dat is het belangrijkste. Je doet het voor de klant. Het is prachtig om mensen blij te mogen maken.

Ontplooien tot vakman

Wat ook mooi is aan het installatievak, is dat er zoveel richtingen in zijn. Er is altijd wel iets dat bij je past. Iedereen kan zich ontplooien tot een vakman en daardoor kun je zoveel plezier hebben in je vak. Werken in de service, als monteur of op kantoor als tekenaar of werkvoorbereider. Er zijn zoveel verschillende facetten, of je nou uit de werktuigbouwkunde komt of werkzaam bent als elektricien. Bijna iedereen kan er terecht! Ik spreek uit ervaring, want ik heb zelf eerst 15 jaar in de bouw gewerkt en ben begonnen als hulpmonteur. Inmiddels ben ik servicemonteur en dat vind ik nog steeds geweldig.

Met plezier naar het werk

Na 36 jaar heb ik bijna alles gezien in het vak, maar het belangrijkste voor mij is om met plezier naar mijn werk te gaan. Heb je geen plezier in je werk? Dan moet je stoppen en iets anders zoeken. Want er is niks zo belangrijk als werkplezier!’

Marc Neve

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes