Nooit meer iets anders!

Geschreven op 1 april 2021 door Tom Hoogstrate

Al vanaf mijn 16e wist ik het: ik wilde gaan werken in de techniek. Eerst twijfelde ik tussen automonteur en monteur in de installatietechniek, maar na een stage bij installatiebedrijf Van Bunder & Van Damme wist ik het zeker. Ik zag wat het vak inhield en dat maakte me enthousiast. Ik kon daar toen gaan werken en leren en vanaf dat moment heb ik nooit meer iets anders gewild en werk ik met veel plezier in de branche.

In oktober 2017 heb ik de overstap gemaakt naar Poppe Installatietechniek omdat ik daar meer toekomstperspectief zag voor mezelf. Ook had ik gelijk een goed gevoel bij het eerste gesprek met Stefan. Toevallig trouwens, want later nam Poppe Installatietechniek Van Damme & Van de Vijver over, waardoor ik weer met mijn oude collega’s kon samenwerken. Ik ben werkzaam als monteur. Dus wat ik doe? Installaties monteren! Wat ik het mooiste vind aan mijn baan als monteur, is de afwisseling tussen grote zakelijke projecten en de kleinere opdrachten bij particulieren. 

Van A tot Z betrokken

Zo hebben we onlangs veel gedaan voor het Van der Valk Hotel in Middelburg. Het leuke aan zo’n project is dat je er meestal vanaf het allereerste, tot het allerlaatste moment bij betrokken bent. En vooral dat je zoveel verschillende dingen doet. We zijn daar bijvoorbeeld bezig geweest met de riolering, de waterleidingen, de verwarming, de ventilatie, het koelen en ga zo maar door… Zo’n groot project helemaal netjes af maken, dat vind ik echt gaaf.

Eer van je werk

Zodra ik zo’n groot project eenmaal heb afgerond, werk ik meestal weer een tijdje aan opdrachten bij particulieren thuis. Ook dat is prachtig werk. Bijvoorbeeld wanneer je bij mensen thuis een verbouwing doet aan hun badkamer en ze vervolgens dolblij en tevreden zijn met het resultaat. Dan krijg je echt eer van je werk en ga je met zo’n goed gevoel naar huis! 

Blijven ontwikkelen en groeien

Het werk als monteur bevalt me zo goed, dat ik me op dit moment niet kan voorstellen dat ik ooit iets anders zou doen. En wat ook fijn is, is dat je bij Poppe Installatietechniek de kans krijgt om je te blijven ontwikkelen. Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig met de cursus F-gas categorie 1. F-gassen zijn gassen die je onder andere vindt in aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen. Zodra ik de cursus F-gas categorie 1 heb afgerond, mag ik alle werkzaamheden aan die installaties doen, dus bijvoorbeeld ook aan de grote installaties in kantoorgebouwen. Een paar jaar geleden heb ik de cursus F-gas categorie 2 al afgerond, dat is meer gericht op de installaties voor particulieren. Het is mooi dat Poppe Installatietechniek je die kansen biedt. Het enige wat ik moet doen is mijn best tijdens de cursus, de rest wordt voor je geregeld.

Goud waard

Maar, misschien wel het allermooiste aan mijn baan… bij Poppe Installatietechniek sta je er nooit alleen voor. Het is een gezellige club en iedereen staat voor elkaar klaar. Als er iets is of als de storingsdienst onverwachts niet uitkomt, dan biedt er altijd wel iemand hulp aan of er wordt onderling naar oplossingen gezocht. Je weet wat je aan elkaar hebt. Dat is echt goud waard.

Tom Hoogstrate

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes