Mooie samenwerking IW

Geschreven op 8 mei 2023 door Ilze Poppe

Bij Poppe Installatietechniek worden wij blij van jongeren met interesse in ons mooie installatievak. Daarom hebben we jaarlijks plek voor meerdere BBL leerlingen. Het opleidingsbedrijf voor onze BBL leerlingen is IW Nederland. Een mooie samenwerkingspartner!

Ilze Poppe: ‘IW Nederland is al jarenlang onze vaste samenwerkingspartner in het begeleiden van onze BBL leerlingen, maar daarnaast zijn ze ook actief in het stimuleren van de jeugd in de techniek. Hoe dit zich uit in de praktijk? Ze zijn aanwezig bij open dagen van Scalda en geven voorlichting op scholen in het voortgezet onderwijs. Daarin hebben we elkaar altijd goed weten te vinden. Dit maakte de beslissing om in de participantenraad van IW regio Brabant Zeeland te stappen voor mij extra waardevol. Sinds 2017 maak ik deel uit van deze participantenraad.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Als de leerlingen starten zijn ze vaak 16 of 17 jaar jong. Ze beginnen dan bij IW met een aantal introductiedagen. Hier krijgen ze uitleg, werken ze aan het behalen van hun VCA certificaat én maken ze een begin met de eerste basisvaardigheden. De leerlingen gaan op dat moment 3 á 4 dagen per week naar het bedrijf waar ze in de praktijk zullen gaan leren, in sommige gevallen dus naar Poppe Installatietechniek. De ene week werken ze 3 dagen in het bedrijf, hebben ze 1 dag theorie op Scalda en 1 dag praktijk bij IW. De andere week gaan ze 4 dagen naar het bedrijf en hebben ze 1 dag theorielessen op Scalda.

Meer dan welkom!

De leerlingen volgen dus 1 keer in de twee weken een praktijkdag bij IW in Goes. Tijdens deze praktijkdag wordt gewerkt aan de basisvaardigheden en aan de materiaalkennis van de leerlingen. IW zit samen met onder andere Scalda in het Techniekhuis in Goes: een mooi en innovatief opleidingscentrum. We zijn er trots op dat we bij Poppe Installatietechniek jaarlijks mogen bijdragen aan het opleiden van deze toppers. Ze zijn meer dan welkom!’

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes