'Een toffe baan met steeds nieuwe uitdagingen!'

Kappersbezoek leverde uiteindelijk deze baan op!

Geschreven op 21 februari 2019 door Mireille Pieters

‘Hoe dan?', vraag je je misschien af, na het lezen van deze kop. Nou, Ronny Poppe had bij de kapper laten vallen dat er een administratief medewerkster nodig was op kantoor. Laat dat nou net de kapper zijn die ook mijn haar deed. Omdat ik bij die kapper ook wel eens verteld had over mijn zoektocht naar een nieuwe baan, kwam dit nieuws mij al snel ter ore. Ik heb direct de stoute schoenen aangetrokken en een brief geschreven. Daarna ging het snel en ben ik aan de slag gegaan bij Poppe Installatietechniek. Dit is nu ruim 15 jaar geleden.

En wat is er veel veranderd in die 15 jaar!

Ik startte met de debiteurenadministratie, het inboeken van de inkoopfacturen en het aannemen van de telefoon. Nadat ik dit jaren met plezier had gedaan, zocht ik toch een extra stukje uitdaging. Die kreeg ik! Poppe Installatietechniek is VCA gecertificeerd, dus dit brengt veel administratieve handelingen met zich mee. Twee jaar lang heb ik Ilze geassisteerd en de kneepjes van het VCA van haar geleerd. Daarna heb ik mijn VCA Vol gehaald en ben ik de VCA-audit zelf gaan begeleiden.

Samen sterk

VCA is een hele klus, maar erg leuk om alles in goede banen te leiden. En dat doen we met z'n allen. Ik heb regelmatig VCA-overleg met de leidinggevenden van de montage en serviceafdeling, organiseer toolboxen en verzorg het wijzigen en opstellen van procedures. Veiligheid is een belangrijk punt in onze tak van sport. Uiteindelijk willen we s' avonds weer allemaal veilig naar huis gaan. Uiteraard vergt dat wel enige inspanning van zowel kantoor als uitvoerend personeel. Maar samen lukt dat wel. Wij zeggen: Samen sterk voor veilig werk!

Terug de schoolbanken in

De combinatie van administratief en veiligheid vond ik jarenlang prima. Maar ik vond het daarna weer eens tijd voor verandering. Na overleg met Ilze is toen besloten om een opleiding arbeidsrecht te gaan volgen om me meer te gaan richten op de personeelszaken. Dus terug de schoolbanken in. Vooral het examen doen met honderden mensen in de Jaarbeurs was heftig. Maar het was een enorm leerzame periode die ik niet had willen missen. Er was niet direct ruimte om mijn studie toe te passen in de praktijk. Maar door verschuivingen op kantoor kwam daar na een jaar verandering in en ben ik mij, nog wel in combinatie met de Veiligheid, gaan richten op de personeelszaken binnen Poppe Installatietechniek.

Personeelszaken

In een tijd waarin er een enorm tekort is aan technisch geschoold personeel, is personeelszaken geen gemakkelijke opgave. Poppe Installatietechniek is een groeiend bedrijf en mooie projecten liggen in het vooruitzicht. De ontwikkelingen in de techniek staan bovendien niet stil. Dit vergt veel van de montage- en servicemonteurs. Deze druktes en ontwikkelingen zorgen ervoor dat wij ons bijna dagelijks bezig houden met het werven van personeel. Vacatures uitzetten op vele verschillende manieren, ons profileren op carrière- en jobbeurzen, aanwezig zijn op open dagen van de scholen om de jongeren te bewegen én overtuigen dat een technische opleiding de toekomst heeft.

Nu ook praktijkopleider

Dit jaar heb ik de cursus praktijkopleider gevolgd, zodat ik BBL-leerlingen goed kan begeleiden met hun studie. Het contact met de leerling en ze motiveren om de stappen te zetten in de opleiding is nu een bijzonder leuk onderdeel van mijn werk geworden. De leerlingen moeten het uiteindelijk zelf voor elkaar boxen, maar net dat extra duwtje is mooi om mee te kunnen geven.

Blijven boeien en binden

We zetten ook in op duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Ook daar hou ik mij mee bezig. Door de continue stroom van veranderingen en vernieuwingen wordt er veel gevraagd van de collega's. Daardoor moeten we vooruit kijken en het werk leuk en aantrekkelijk houden. We moeten als werkgever continue blijven boeien en binden. Dit doen we door het aanbieden van opleidingen op elk gepast niveau. We organiseren ieder kwartaal een personeelsbijeenkomst waar we alle medewerkers bijpraten over de lopende en toekomstige werkzaamheden. We sluiten altijd af met iets lekkers te eten. Gezellig als team. De jaarlijkse BBQ om de bouwvak in te luiden en de kerstborrel om het jaar af te sluiten zijn ook van die fijne momenten.

Genoeg te beleven

En dan zijn er ook nog de leuke uitnodigingen van leveranciers, zoals een fietstocht of een dagje vissen, waar onze medewerkers zich voor aan kunnen melden. Er is dus genoeg te beleven binnen Poppe Installatietechniek.

Zo zie je maar hoe een kappersbezoek uit kan monden tot een toffe baan. Een baan met steeds nieuwe uitdagingen en dat is wat mijn werk zo leuk maakt.

Mireille Pieters

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes