Hoe meer uitdaging, hoe beter!

Geschreven op 15 maart 2022 door Aaron

Al sinds zijn 15e werkt Aaron (27) in de installatietechniek, eerst als leerling en later als hoofdmonteur. Hij heeft bij kleinere installatiebedrijven gewerkt, maar was toe aan meer uitdaging en een andere werkomgeving. Dat vond hij bij Poppe Installatietechniek als allround W-monteur!

‘Ik hou van uitdaging in mijn werk. Hoe moeilijker, hoe liever! Nadat ik bij kleinere installatiebedrijven en bij een fabriek heb gewerkt, kwam ik september 2021 terecht bij Poppe Installatietechniek. Ik had een gesprek met Stefan en dat voelde gelijk heel goed aan. Je weet dat hij je werkgever is, maar zo voelt dat helemaal niet aan. Hij is ook heel ‘gewoon’.

Oprechte interesse

Vanaf het moment dat ik bij Poppe begon, voelde ik gelijk de relaxte sfeer onderling. Vooral de oprechte interesse, die bij veel collega’s heel hoog is, ervaar ik als ontzettend positief. Als ik bijvoorbeeld een pittige opdracht heb gehad, dan vragen ze hoe het is gegaan. Ook krijg ik wel eens een belletje met de vraag of het lukt met de werkzaamheden. Als het nog niet direct lukt, dan krijg je gelijk te horen: ‘Ik kom je wel even helpen, ik kom eraan!’. Collega’s staan hier echt voor elkaar klaar, dat vind ik denk ik het beste punt van werken bij Poppe Installatietechniek.

Van jongs af aan gefascineerd door het installatievak

Mijn interesse in het installatievak is al op jonge leeftijd ontstaan. Er kwam toen een meneer bij ons thuis, ik weet nog dat hij Hans heette, om onze cv-ketel te repareren. Ik zag Hans daaraan bezig en ik vond het fascinerend. Ik zei toen tegen mijn ouders: dat wil ik ook doen. Inmiddels kom ik ook bij mensen thuis en repareer ik een van de moeilijkste dingen in huis, de installaties. De werkzaamheden kunnen mij niet moeilijk genoeg zijn. Ik hou van uitdagingen en krijg er energie van. Met plezier naar mijn werk gaan, dat lukt iedere dag!

Dankbaar en afwisselend werk

Als allround W-monteur doe ik eigenlijk alles dat te maken heeft met water. Op, in of rondom een gebouw. Of het nu gaat om cv-ketels, riolering of het afmonteren van een luxe badkamer… Als allround W-monteur ben je er altijd bij. Dat maakt het zo leuk. Nu zit ik bijvoorbeeld een paar maanden op een groot project, maar het kan ook zo zijn dat ik tussendoor gebeld word omdat er een calamiteit is. Dan moet je snel schakelen. Een leuk voorbeeld: een tijdje terug waren we bezig aan de riolering. Het was slecht weer, dus ik stond in mijn laarzen in de modder. Toen kreeg ik een telefoontje dat er een gaslekkage was bij mensen thuis. Op zo’n moment trek ik snel iets anders aan en rij ik naar die mensen toe. Ik krijg een kopje koffie, stel de mensen gerust, licht ze in over wat er aan de hand is en ga de gaslekkage oplossen. Het is heel dankbaar werk en dat maakt het leuk, net zoals de afwisseling. Want… zodra de lekkage was opgelost, reed ik terug en ging ik weer de modder in, haha!

Collega’s worden?

Twijfel jij of werken in de installatietechniek iets voor jou is? Dan wil ik je als tip geven om eens te gaan kijken, om in gesprek te gaan en om het gewoon te proberen. Als je het niet probeert, dan weet je het niet! Als je overal wilt komen, van West Zeeuws-Vlaanderen tot Oost Zeeuws-Vlaanderen, van particuliere tot zakelijke klanten, van binnen tot buiten werken, dan is installatiewerk iets voor jou. En als je gemotiveerd bent en wil blijven doorleren, dan moet je bij uitstek voor Poppe Installatietechniek kiezen. Daar krijg je die kans!’

Aaron – allround W-monteur

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes