Hoe is het om je BBL-opleiding bij Poppe te doen? Nou, zo!

Geschreven op 11 maart 2024 door Jop

‘Poppe, dat is een super mooi en goed bedrijf om als leerling bij aan te sluiten. Tenminste, dat zeiden ze bij mij op school, toen ik op zoek was naar een bedrijf waar ik mijn BBL-opleiding Eerste monteur niveau 3 kon volgen. Ze hadden gelijk. Ik ben op gesprek geweest en het klikte meteen. Ze gaven me ook direct een super goed en gerust gevoel over hoe ze me zouden opvangen. Inmiddels voel ik me hier helemaal thuis.

Uitdaging en afwisseling

Zo rond m’n 15e, toen ik op de middelbare school zat, kreeg ik met het vak installatietechniek te maken. Ik vond het super interessant en leuk om te doen. Vooral het werken met m’n handen en het uitdagende en afwisselende installatiewerk spraken me aan. En nog steeds. Ik werk momenteel als monteur bij Poppe vooral mee aan kortlopende projecten, zoals renovaties van badkamers, keukens en toiletten. Daarbij beginnen we met demonteren; daarna komt het aanpassen van het leidingwerk naar de nieuwe plek en vervolgens gaan we nog een keer terug om het sanitair te monteren.

Zo ziet een dag eruit

M’n dag begint meestal op de zaak. Dan kijk ik in m’n digitale bonnen op m'n tablet wat er die dag moet gebeuren en pak ik m’n spulletjes erbij. Soms vraag ik ook nog even wat informatie op bij collega’s. Als ik klaar ben, doen we een bakje koffie en dan gaan we door naar de eerste klus. Aan het eind van de dag laten we alles bij de klant netjes achter, voeren we de materialen die gebruikt zijn in op de tablet en rijden we terug naar de zaak om de nodige spullen te lossen en weer te laden.

Het komt allemaal goed

Tijdens het werk krijg ik veel vrijheid. Ik vind het super om zelfstandig te kunnen werken. Daarmee leer je zoveel! Ik merk dat ik in kennis en handigheid al veel gegroeid ben. En ik ben ook een stuk volwassener geworden omdat ik steeds meer zelf moet gaan regelen. Op het begin wordt er nog veel voor je gedaan, maar uiteindelijk moet je het toch zelf gaan doen. Dat vond ik eerst wel spannend en lastig, maar het is allemaal goed gekomen.

Collega’s zijn het leukst

Gelukkig kan ik altijd vragen stellen aan mijn collega’s. Dat is echt top. We hebben het ook altijd super gezellig. Dat vind ik het allerleukste aspect aan mijn baan bij Poppe. En daarnaast ook de uitdagingen die je in het vak tegenkomt. Vooral als het dan toch lukt om iets voor elkaar te krijgen. Dan ben ik soms echt trots op mezelf.’

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes