Extra boost voor Poppe Academy

Geschreven op 3 april 2024 door Ilze Poppe

Vorig jaar lanceerden we de Poppe Academy. En al veel langer werken we aan de groei van onze vakmensen. Zij zijn de gezichten van Poppe. Samen zijn we de betrouwbare partner in de installatietechniek voor particuliere en zakelijke klanten in Zeeland. Om dat te kunnen zijn en blijven, is kennis en nog meer vakmanschap nodig. Met de Poppe Academy bieden we daarom bestaande medewerkers de kans om zich verder te ontwikkelen én geven we nieuwe medewerkers de kans om in te stromen in het installatievak.

Al veel gedaan

We hebben al veel gedaan, waaronder het ontwikkelen van instroomtrajecten, het organiseren van interne kennisoverdrachtmomenten waarbij onze ervaren monteurs hun kennis over bijvoorbeeld koel- en warmtepomptechniek tijdens een training delen met collega’s. We organiseren intern ook workshops van leveranciers en ontwikkelden het afgelopen jaar een opleidingsbrochure voor medewerkers.

We willen meer!

We zijn superblij met alle initiatieven, maar willen meer! Nóg meer interne kennisoverdracht van collega naar collega en van fabrikant naar monteur en projectleider. Gericht op techniek, maar ook klantgerichtheid en klanttevredenheid zodat alle collega’s de visie en kernwaarden van Poppe zo goed mogelijk in praktijk kunnen brengen.

SLIM

Voor al deze ontwikkelingen is budget nodig. Al sinds 2022 probeerden we via de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen (kort: SLIM-regeling) van de overheid een subsidie te krijgen om leren en ontwikkelen binnen onze Poppe Academy mogelijk te maken en uit te breiden. Nu is het zover, het is gelukt! We ontvangen een mooie bijdrage om onze plannen te realiseren.

Hier doen we het voor

Deze subsidie willen we graag zo goed mogelijk besteden. Het komende half jaar besteden we dan ook aan een goede strategie: wat willen we bereiken en wat is daarvoor nodig? Een online platform misschien, waar onze collega’s hun kennis kunnen delen? De opzet van eigen leerlijnen, in samenwerking met onze onderwijspartners? Wat we ook concreet gaan doen, het gaat leiden tot meer kennis en hopelijk ook meer instroom van nieuwe collega’s. Daar doen we het voor!

Inloopavonden in Hulst en Goes

Daarom organiseerden we op donderdag 21 en donderdag 28 maart ook inloopavonden in Hulst en Goes: om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier de kans te geven kennis te maken met ons uitdagende vak en mooi bedrijf. Iedereen, van VO-leerlingen met hun ouders tot volwassen zij-instromers, was welkom om een kijkje te komen nemen. We gaven uitleg over hoe je bij ons kunt werken en leren en welke toekomstperspectieven je in dit vak en bij Poppe hebt. Want… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes