De gok wagen om te ontdekken dat iets zó goed bij je past

Geschreven op 21 maart 2023 door Roy

Bij Poppe Installatietechniek hebben we regelmatig ruimte voor zij-instromers voor het traject eerste monteur service en onderhoud. Wie dit traject ook heeft gevolgd is collega Roy (22). Nog even en dan is hij klaar om zelfstandig op pad te gaan… Zijn bus is inmiddels besteld!

‘Voordat ik bij Poppe Installatietechniek begon werkte ik in de logistiek,’ begint Roy. ‘Bij het bedrijf waar ik destijds werkte waren geen doorgroeimogelijkheden, iets waar ik wel naar op zoek was. Toevallig kwam ik Stefan Poppe tegen en we raakten in gesprek over werk. Ik vertelde hem dat ik zoekende was naar een andere werkplek en dat ik Poppe Installatietechniek wel kende via mijn kameraad Diego. Naar aanleiding van dit gesprek hebben we contact via de mail gehad…

Interesse werd gewekt

Er werd mij gevraagd of ik interesse had in werken in de installatie of in het onderhoud. Ik heb twee dagen meegelopen om te kijken waar mijn interesse lag. Tijdens deze twee dagen werd mijn interesse zeker gewekt. Mijn voorkeur ging gelijk uit naar het onderhoud. Als je het me jaren geleden had gevraagd, dan had ik gezegd dat de techniek niks voor mij zou zijn, maar dat is het wel degelijk! Ik vind het leuk om met mijn handen bezig te zijn, je ziet veel en je komt overal.

Meelopen met collega én zelfstandig werken

Inmiddels ben ik via Poppe Installatietechniek gestart met de opleiding tot eerste monteur service. De onderlinge sfeer tussen collega’s is goed, geen vraag is te veel en ik heb mijn draai helemaal gevonden. Over het algemeen loop ik mee met een collega, maar ik krijg zeker de ruimte om handelingen zelfstandig uit te voeren. Ook mag ik inmiddels af en toe alleen op pad. In de tijd dat ik nu bij Poppe Installatietechniek werkzaam ben, heb ik al enorm veel geleerd. Dit geeft een goed gevoel! Maar ik weet ook dat ik altijd terug kan vallen op mijn collega’s, mocht ik iets niet weten.

De gok wagen

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik het werk zo snel kon oppakken… Met name de kennis en de werkzaamheden die ik uitvoer. Soms moet je de gok wagen om eens iets anders te gaan doen. Iets waarvan je misschien niet verwacht had dat het zo goed bij je zou passen. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb, het was de juiste!’

Roy – zij-instromer traject eerste monteur service en onderhoud

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes