Basistraining Installatietechniek voor nieuw personeel door oprichter Ronny Poppe

Geschreven op 26 januari 2022 door Ronny Poppe

Als oprichter van Poppe Installatietechniek en met jarenlange ervaring binnen de branche, weet Ronny Poppe bijna alles van de installatietechniek. Inmiddels is hij met pensioen, maar hij is af en toe nog als enthousiaste trainer te vinden binnen het bedrijf! Onder andere door het verzorgen van een basistraining aan nieuwe medewerkers.

Ronny: ‘Deze basistraining Installatietechniek is met name bedoeld voor kantoormedewerkers in de functie van tekenaar en planners die over weinig installatietechnische achtergrond beschikken, maar zij hebben er in hun dagelijkse werkzaamheden wél mee te maken. Door deze training vergroten ze hun materiaalkennis en leren ze de basisprincipes te begrijpen. De training kent een looptijd van een half jaar.

Wat komt er zoal aan bod?

In de trainingen bespreken we de werking van centrale verwarminsinstallaties, koelinstallaties, warmtepompen en diverse ventilatiesystemen. Maar ook de werking van de betreffende appendages en beveiligingen in de centrale verwarming en koelinstallaties komt aan bod. Verder bespreken we de diverse mogelijkheden van aansluitschema’s voor sanitaire installaties en rioleringssystemen. Ontzettend divers dus.

Meer vertrouwen en beter inzicht

Door de training krijgen de Poppe-medewerkers meer vertrouwen en een beter inzicht in de uit te voeren werkzaamheden binnen de installatietechniek. De medewerkers reageren heel positief op de training. Het is geweldig om te horen dat ze door de training meer inzicht hebben gekregen in de installatietechniek én dit kunnen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden.

Vervolg trainingen

Binnenkort ga ik ook een workshop Elektro voor W-installatie geven aan leerlingen én pas startende monteurs van Poppe Installatietechniek. Zo geef ik ze aanvullende basiskennis ter ondersteuning in het werk wat te doen. Met andere medewerkers die de basiscursus hebben gevolgd ga ik nu persoonlijk aan de slag om de installatiekennis nog verder uit te breiden. Met hun berg aan enthousiasme en inzet komt dat helemaal goed.

Het geeft een goed gevoel om op deze manier betrokken te blijven bij ‘ons’ mooie bedrijf!’

Ronny Poppe – oprichter Poppe Installatietechniek

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes