Waterzijdig inregelen met subsidie

Eenvoudig energie besparen met cv-optimalisatie

Geschreven op: 2 september 2021

Wil je energie besparen en een betere warmte-afgifte van je radiatoren? Dan is cv-optimalisatie een kleine maatregel met groots effect.

Wat is cv-optimalisatie? 

Cv-optimalisatie wordt ook wel waterzijdig inregelen genoemd. Waterzijdig inregelen is het juist instellen van de waterdoorstroming van radiatoren in een cv-installatie. Dit verbetert de warmteafgifte en zorgt ervoor dat de warmteverdeling tussen de radiatoren beter wordt verdeeld. Ook wordt er voorkomen dat bepaalde vertrekken in je woning te warm of te koud worden, dit ten opzichte van de rest van het huis. Waterzijdig inregelen is dus een belangrijk onderdeel bij het installeren en uitbreiden van een cv-installatie. Naast meer comfort zorgt het ook voor een lager energieverbruik. Dit daalt vaak met 15% tot soms wel 20%.

Zeeland en klimaatdoelstellingen

In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Maar wat doet Zeeland om de klimaatdoelstellingen te bereiken? En hoe zorgen we ervoor dat we energie gaan besparen? Omroep Zeeland besteedt er aandacht aan in het programma ‘Code Groen’. In aflevering twee vertelt onze servicemonteur Addy Bakker over waterzijdig inregelen, oftewel cv-optimalisatie. Een belangrijk onderdeel als het gaat om energie besparen, want de verwarming is de grootste energieslurper in huis. Door je radiatoren slim in te stellen, kun je daar makkelijk op besparen.

Bekijk hier de aflevering met monteur Addy.

Subsidie in Zeeland

In de praktijk blijkt dat eenvoudige energiebesparende maatregelen kunnen helpen het energiegebruik van huishoudens te verminderen. Dit is niet alleen gunstig voor de woonlasten van huishoudens, maar levert ook een bijdrage aan de verdere reductie van CO2-uitstoot. Voor het nemen van een kleine maatregel zoals het laten optimaliseren van cv-installaties krijg je € 87,- subsidie. Na het uitvoeren van de werkzaamheden vraagt Poppe Installatietechniek de subsidie voor je aan en brengt deze in mindering op de factuur van de werkzaamheden.

Let op: om je installatie waterzijdig te kunnen inregelen moeten je radiatoren voorzien zijn van inregelbare radiatorkranen.
Uiteraard kunnen we deze plaatsen voorafgaand aan het waterzijdig inregelen.

Op de website van DuurzaamBouwloket lees je meer over waterzijdig inregelen.

Contact

Wil je het probleem rondom de warmteafgifte van je radiatoren opgelost zien? Of heb je vragen en wil je meer informatie? Bel ons of plan direct een afspraak!

 

Meer nieuws

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes