Van assistent monteur tot junior BIM modelleur

Geschreven op 18 juli 2022 door Ion

Leren in de praktijk, leren van collega’s, het volgen van opleidingen. Sinds Ion in 2018 is gestart bij Poppe Installatietechniek, is hij continu in ontwikkeling geweest. Zo is hij inmiddels doorgegroeid van assistent monteur tot junior BIM modelleur. Een knappe prestatie!

‘Ik vind het belangrijk om continu te blijven leren. Ik kom uit Moldavië en heb daar de universitaire opleiding Warmte gas en ventilatie gevolgd. We kregen vooral theorie en weinig praktijk. Toen ik mijn opleiding in 2017 had afgerond, besloot ik in oktober om naar Nederland te verhuizen. Bij Poppe Installatietechniek kreeg ik de kans om ook de praktijk te leren als assistent monteur. Zo belangrijk! Maar, mijn doel is altijd geweest om door te groeien naar een andere functie.

Ideeën tot in detail uitwerken

Tekenwerk vond ik altijd al leuk en interessant. Toen ik hoorde over het tekenprogramma Autodesk Revit* en er thuis over ging lezen dacht ik: dit is iets voor mij. Van Stefan en Ilze kreeg ik de kans om de opleiding Werkvoorbereider werktuigkundige installaties te gaan volgen! Revit is een bouwontwerp- en constructiesoftwareprogramma. Met deze Building Information Modeling (BIM) software kun je ideeën tot in detail uitwerken, van concept tot constructie. Ook voor onze klanten is dit heel waardevol. Veel mensen zijn bijvoorbeeld op zoek naar duurzame installaties. Door middel van Revit kunnen wij onze klanten een realistisch beeld geven. Daarnaast zie ik direct of het mogelijk is installaties op bepaalde plekken te plaatsen en dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Snel en efficiënt

Ik ben nu veel bezig met tekenwerk voor het nieuwe bedrijfspand van Poppe Installatietechniek in Hulst. Ik teken alle W-installaties: riolering, waterleiding en verwarming. Het is snel en efficiënt om dat in Revit te doen. Efficiënter omdat ik alles van tevoren in 3D-beeld kan zien. Wat je in de realiteit ziet, zie je ook in het programma. Voor grote projecten is dat ideaal.

Dankbaar voor deze kans

Ik wilde altijd al ‘iets interessants’ doen en nieuwe dingen ontwikkelen. Dat is gelukt, wat ik leuk vind pas ik nu toe in de praktijk. Het leukste vind ik het als iets moeilijk is en dat ik moet zoeken naar een oplossing. Sowieso ben ik in mijn werk altijd op zoek naar oplossingen om de werkprocessen te verbeteren. Ik ben van mezelf heel geïnteresseerd in de nieuwste technologieën en installaties. Daarom vind ik het ook leuk om door te blijven leren, volgend jaar ben ik klaar met mijn opleiding. Ik ben dankbaar dat ik deze mogelijkheden krijg bij Poppe Installatietechniek. Werkplezier is het belangrijkste, maar ook hoe alles geregeld is voor school en hoe het contact met elkaar op kantoor is. Ik zit helemaal op mijn plek!’

*De software stelt ons in staat om de structuur van een gebouw en ook de componenten in 3D te ontwerpen, details toe te voegen in de vorm van 2D elementen, en verschaft toegang tot bouwinformatie uit de database van het bouwmodel. Dit programma is dus in staat om 4D informatie over het gebouw te modelleren met tools om verschillende fasen in de levenscyclus van het gebouw te plannen en te volgen, van concept tot constructie en later onderhoud en/of sloop.

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Kloosterzande
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Bezoek
Kom naar ons inspiratiecentrum
Columbusweg 2
4462 HB Goes