'Ik krijg alle ruimte om te leren'

Dankbaar voor deze kans!

Geschreven op 27 maart 2019 door Ion Goteseanu

Mijn naam verraadt het misschien al een beetje: ik kom oorspronkelijk niet uit Nederland. Ik ben 24 jaar geleden in Moldavië geboren. Op mijn 15e verhuisde ik met mijn familie naar Griekenland. Daar ging ik naar school, volgde pianoles en zong in een koor. Ongeveer drie jaar later keerden we terug naar Moldavië en koos ik voor de universitaire opleiding Bouwkunde, Gasverwarming en Ventilatie. Toen ik deze in 2017 had afgerond, besloot ik in oktober om naar Nederland te verhuizen, op advies van mijn broer, die daar al woonde.

De Nederlandse taal 

Mijn doel was om een baan te vinden in mijn studierichting en mezelf verder te ontwikkelen. Ik begon eerst te werken bij een Grieks restaurant en ook bij Bakkersland in Terneuzen. Tegelijkertijd ging ik naar school om de Nederlandse taal te leren. Op een gegeven moment ben ik op zoek gegaan naar een baan die bij mijn beroep aansloot en kwam ik terecht bij Werk en Vakmanschap. Zij brachten we in contact met Poppe Installatietechniek.

Ze gaven me de kans

Tijdens mijn sollicitatiegesprek waren Stefan en Ilze Poppe onder de indruk dat ik in korte tijd al zo goed Nederlands kon spreken. Ze gaven me de kans om bij hen te komen werken en leren. En ik had nog veel te leren, want op de universiteit in Moldavië kregen we vooral theorie en bijna geen praktijk. Bovendien zijn de meeste installaties nieuw voor me, omdat we hier met geavanceerde systemen werken. Maar ik werd heel goed ontvangen door mijn vriendelijke collega's. Ik krijg veel uitleg en tips van mijn collega's. Daardoor kan ik bepaalde werkzaamheden steeds vaker zelfstandig uitvoeren. Ik vind het leuk dat ik bij Poppe Installatietechniek steeds verschillende werkzaamheden heb op veel verschillende plekken. Bij de mensen thuis, maar ook in de bouw. Het werken als leerling monteur heeft me sterker en zelfverzekerder gemaakt.

Doorgroeien

Ik heb een contract bij Poppe Installatietechniek en ben nu bezig met een BBL opleiding Monteur Werktuigkunde Installaties MBO-2. Mijn doel is om uiteindelijk monteur te worden en van daaruit verder te gaan met een HBO opleiding. Zo hoop ik nog verder door te groeien bij Poppe Installatietechniek.

Dankbaar!

Het is ook leuk dat mijn collega's geïnteresseerd zijn in mij, mijn hobby's en mijn verleden. Ik krijg wel eens de vraag of ik erg heb moeten wennen aan Nederland. Maar de mensen zijn hier zo vriendelijk en helpen me altijd wanneer ik het nodig heb, dus ik vond het helemaal niet moeilijk. Ik heb veel positieve dingen geleerd en blijf ook continu nog bijleren. Dat zoek ik ook zelf op, want ik wil me blijven verbeteren. Bij Poppe Installatietechniek krijg ik daar alle ruimte voor. Ik ben dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen. Dus als je zelf van plan bent om in de installatietechniek te gaan werken, dan raad ik je Poppe Installatietechniek zeker aan. Het is een jong duurzaam bedrijf, altijd in ontwikkeling met het oog op de toekomst.

Tot ziens.
Ion Goteseanu

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum
Australiƫweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes