Achter iedereen schuilt een talent

‘Carriereswitch: nooit te oud om te switchen!’

Geschreven op 21 januari 2021 door Mario Kamoen

Na 32 jaar bij Morres te hebben gewerkt, was het tijd voor iets anders voor Mario Kamoen (55). Toen de monteurs van Poppe Installatietechniek bij hem thuis bezig waren met het plaatsen van een hybride warmtepomp en zonnepanelen, begon het bij Mario ook langzaamaan te kriebelen. Van het een kwam het ander…

‘Op de netwerkbeurs Contacta raakte ik in gesprek met Ilze. Later ging ik ook eens naar een wervingsavond voor personeel bij Poppe. Het interesseerde me wel, het installatievak. Maar vooral het bedrijf Poppe, het voelde als één grote familie. Op een gegeven moment ben ik met Stefan en Ilze naar Goes gegaan om daar het nieuwe inspiratiecentrum te bekijken. Wat daarop volgde was een telefoontje van Stefan, met de vraag of ik hem uit de nood wilde helpen door filters van een WTW-unit te vervangen. Ik vond dit zo leuk en ging ‘meelopen’ bij Poppe Installatietechniek.

Allerleukste is het klantcontact

Ik heb enkele weken met diverse collega’s meegereden, nu ben ik veelal alleen op pad voor de Woonstichting en bezoek ik zo’n 7 à 10 klanten per dag voor storingen en reparatiewerkzaamheden zoals het installeren van een nieuwe kraan, het oplossen van een lekkage bij het toilet, het vervangen van filters van het ventilatiesysteem etc. Wat ik het allerleukste vind is de service en het onderhoud én vooral het klantcontact bij de mensen thuis. Ik ben erachter gekomen dat dat echt op mijn lijf geschreven is.

Bijscholing

Ik moet natuurlijk nog wel de kneepjes van het vak leren, daarom ga ik om de twee weken op dinsdag naar de Techniekschool in Goes. In 20 praktijklessen worden me alle basisvaardigheden van de installatietechniek bijgebracht. Ik maak verschillende werkstukken, zoals een wastafel of toilet, op een houten wand en krijg heel veel uitleg. Bovendien leer ik welke materialen en welk gereedschap je waar voor moet gebruiken. Door mijn leeftijd en brede basiskennis weet ik al heel veel, dat bleek ook wel door de hoge score tijdens de intake van de opleiding. Het is heel interessant om deze opleiding te volgen. Echt in de boeken duiken of ver rijden voor een opleiding zie ik niet meer zitten, maar dit vind ik leuk!

Topcollega’s

Verder leer ik heel veel van mijn collega’s. Zij hebben zoveel ervaring en je kunt alles aan ze vragen. Ze zullen er alles aan doen om je te helpen. Mede daardoor voelde het alsof ik thuiskwam, toen ik bij Poppe Installatietechniek begon. Het zijn topcollega’s, dat mag echt gezegd worden!

Achter iedereen schuilt een talent

Naar mijn idee ben je nooit te oud om te switchen van baan. Zolang je gemotiveerd en positief bent én laat zien wat je kunt… Want achter iedereen schuilt een talent. Waar een wil is, is een weg! Hoe mijn toekomst er verder uitziet bij Poppe? Duurzaam en zonnig! De tijd zal het leren, stap voor stap. Wat ik nu doe vind ik heel leuk, maar ben nooit te oud om te leren! Ik ben wel benieuwd naar de gezellige teamuitjes, personeelsfeestjes en borrels bij Poppe, want dat zie ik ook wel zitten. Laat die maar weer snel komen!’

Mario Kamoen

Meer blogs

Vragen? Neem contact op!

Volg ons op social media of laat je informeren in ons inspiratiecentrum.

Bel
Bel 0114 681 243 - Hulst
Bel 0113 743 200 - Goes

24/7 bereikbaar
Mail
Bezoek
Hoofdkantoor & inspiratiecentrum (medio september)
Australiëweg 1
4561 PD Hulst
Bezoek
Inspiratiecentrum & kantoor
Columbusweg 2
4462 HB Goes